Grupa Vatra udomaćila se na prvom mjestu HR Top 40. Njihova pjesma Sva naša ljeta je drugi tjedan zaredom na vrhu liste, a društvo im prave Damir Kedžo i Nina Badrić. Glavna novost ovog tjedna je najviši ulaz snažne pop pjesme jednostavnog naziva Možda.

Pjesmu izvodi Porinom nominirana grupa Markiz u suradnji s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel te Tonijem Starešinićem iz Chui i Mangroove. Na prvo slušanje pjesma Možda je ljubavne tematike, no autor i frontmen grupe Andrej Babić u pjesmi vidi vječnu borbu s kojom se suočavaju svi bendovi. Pjesmom postavljaju pitanje – ima li smisla truditi se opstati na glazbenoj sceni, ali daju i dašak optimizma riječima: “Znam, da negdje postoji svijet za nas“. S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, Babić je pjesmu odlučio posvetiti zdravstvenim djelatnicima koji su, kako on kaže, čudo za sebe, Pjesmu izdaje Croatia Records.

Jako nam je drago da smo najviši ulaz na listi. Posebna zahvala ide Aljoši i Toniju. Pjesmu posvećujemo svim zdravstvenim radnicima koji ovih dana nesebično čuvaju Hrvatsku. Sve te divne ljude mi je zapravo teško povezati uz pjesmu, jer njima ne treba čudo, oni su čudo sami za sebe. Naravno, svoje srce šaljemo i našem najdražem rodnom gradu, našem Zagrebu. Držite se , ljudi!“, izjavljuje Babić.

Hajde reci mi poručili su iz Letećeg odreda na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu. Ovog tjedna pjesma je ostvarila najveći skok na listi. Za tekst i glazbu zaslužan je glavni vokal grupe Denis Dumančić, a pjesma stiže iz Croatia Recordsa.

Na drugom mjestu liste nalazi se Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre u izdanju Croatia Recordsa. Divlji vjetre možda neće stići na pozornicu Eurovizije, no radijski eter i dalje obožava ovu pjesmu u izvedbi Damira Kedže. Nina Badrić iz Aquarius Recordsa donosi pjesmu zavodljivih nota Da biram i zauzima treće mjesto HR Top 40.

Na regionalnim listama situacija je sljedeća. Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre najemitiraniji je u Dalmaciji, dok je grupa Vatra s hitom iz Dallas Recordsa, Sva naša ljeta, ponijela titulu najemitiranijih u čak pet regija; Gradu Zagrebu, Istri i primorju, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.