Pjesma Slatke suze gorka ljubav (Vatra, Dallas Records) se nalazi na vrhu liste HR Top 40 sedmi uzastopni tjedan.

Duet Tonyja Cetinskog i Adija Šoše Sve ili ništa (Hit Records) je došao do druge pozicije, dok na broju tri nalazimo Pavel (Do mjesecaDallas Records). Skok na četvrto mjesto ostvario je Baby Lasagna sa singlom Rim tim tagi dim (Universal Music Hrvatska), a krug pet najemitiranijih zaključuje Prljavo kazalište s baladom Molim Boga da svane (Houra Group/IDM Music).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 19. do 25. veljače 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Ovim rezultatom, singl Slatke suze gorka ljubav je postao prvi naslov od balade Nemoj (Nina Badrić i Petar Grašo, Tonika/Aquarius Records, broj 33), koji je debitirao kao najviši novi ulaz na samom vrhu rezultata mjerenja emitiranja i ostao narednih šest tjedana na toj poziciji. Od ranijih snimaka grupe Vatra, zadnja s ovakvim rezultatom bila je pjesma Javi se kad stigneš (Dallas Records, devet uzastopnih tjedana – od 3. listopada do 28. studenoga 2022.).Isto tako, ovotjedni rezultat omogućio je virovitičkom sastavu peti singl s najmanje sedam tjedana na vodećoj poziciji liste, nakon Tango (Dallas Records, 26 tjedana, 2014.), Saturn (Dallas Records, devet tjedana, 2014./2015.), Nama se nikud ne žuri (ft. MassimoDallas Records/Aquarius Records, 2018., 13 tjedana) i Javi se kad stigneš (devet tjedana, 2022.).

Ovoga tjedna lista bilježi sedam promjena, od čega su četiri noviteta.Najviši novi ulaz ostvario je sastav Ljubavnici s pjesmom Nek oči govore (Croatia Records, broj 12). Ovo je prvi ulaz za grupu Ljubavnici na listu poslije osam mjeseci (Kupit ću ti cvijećeCroatia Records, 13 tjedana).

Isto tako, s baladom objavljenom povodom Dana zaljubljenih (14. veljače), sastav Ljubavnici je ubilježio svoj 17. ulaz među najemitiranije od 2015. do danas.

Nakon dva mjeseca, povratak među najemitiranije ostvarila je Ivana Marić. U pitanju je singl Ne žalim (Hit Records), ušavši na 21. mjesto rezultata mjerenja emitiranja.Snimka Ne žalim, koja govori o tome kako “u životu uvijek može drugačije, no važno je prihvatiti kako stoje stvari i krenuti dalje”, prvi je ulaz za Ivanu Marić od božićnog singla Ovaj Božić (Nek je svima mir) (fear. Maranatha, Hit Records, 1. siječnja 2024.).

Sretna sam vidjeti da ova pjesma pronalazi svoj put do slušatelja. Hvala svima koji su joj dali priliku da zaživi u eteru!“, poručila je Ivana Marić.

Ivica Sikirić Ićo se našao u društvu najemitiranijih sa snimkom Samo za ljubav (Scardona, broj 22). U pitanju je njegova prva samostalna diskografska objava nakon gotovo godinu dana (U inat onima što šuteScardona, šest tjedana) i prvi ulaz na listu poslije osam mjeseci (Ako ona nije tafeat. Giuliano, Scardona, 12 neuzastopnih tjedana).Isto tako, ovo je najbolji novi ulaz za Ivicu Sikirića Iću na HR Top 40. Dosadašnji najbolji rezultat kao novi ulaz Ivica Sikirić Ićo je ostvario 21. veljače 2022. (Još se volimoScardona, broj 24).

Zahvaljujem radijskim urednicima i publici što su prepoznali i zavoljeli pjesmu ‘Samo za ljubav’“, izjavio je Ivica Sikirić Ićo, “na ovoj pjesmi surađivao sam s Rudijem Dvorskim i Igorom Ivanovićem, ekipom s kojom sam radio još na samom početku karijere  – napravili smo pjesme kao što su ‘Najlipša si’ i ‘Ovo tilo vire nima’ i drago mi je da smo sad nastavili niz još jednom lipom ljubavnom pismom.

Nina Badrić i Petar Grašo ukupno četvrti puta imaju najizdržljiviji singl. U pitanju je njihova suradnja Nemoj, koja broji svoj 35. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak u odnosu na protekli tjedan ostvarili su Grše i Miach (Fantazijayem, 19 mjesta – s broja 34 na broj 15).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Slatke suze, gorka ljubav (Vatra, Dallas Records) predvodi pet regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija i Zagorje. Radijske postaje u regiji Središnja Hrvatska najviše su emitirale snimku Do mjeseca (Pavel, Dallas Records).Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.