Jesen u radijskom eteru prema prošlotjednim je podacima predstavila nove singlove slušateljima i dovela ih među najemitiranije u HR Top 40. Čak šest novih pjesama upoznali smo na domaćim radijskim postajama, a najviši ulaz pripao je Mejašima i grupi Vigor koji su nedavno objavili pjesmu Suzana.

Među najpopularnijim bendovima zabavne glazbe, Mejaši i Vigor proteklih su tjedana udružili snage i u izdanju Croatia Recordsa te na oduševljenje brojnih obožavatelja snimili novi singl i spot. Pod autorskom palicom Denisa Dumančića, Branimira Mihaljevića i Valerije Đurđević, nastala pjesma potaknula je značajan interes slušatelja i pratitelja dviju grupa na društvenim mrežama, a pridružili su im se i radijski urednici zahvaljujući kojima se singl plasirao najviše među svim novitetima aktualne liste HR Top 40.

Kad smo snimili duet s Vigorom znali smo da imamo odličnu stvar u rukama. Baš svi smo nekako vjerovali u nju i nadali se da će je publika prepoznati. Reakcije u prvih tjedan dana su nadmašile sva naša očekivanja što nam potvrđuju komentari publike, brojke na društvenim platformama i reakcija ljudi na koncertima. Neizmjerno smo zahvalni medijima koji su prepoznali ovaj svježi spoj dvaju bendova i pjesmu koja je dobila ono što zaslužuje – mjesto u srcima naše zajedničke publike. U današnje vrijeme je teško pjesmu prezentirati publici i stvoriti priliku da je čuju, a mi smo to uspjeli uz vrhunski tim Hamar Media i tim Multimedija direkcija na čemu im ovim putem zahvaljujemo“, izjavio je Nikola iz grupe Mejaši.

Među novim ulazima na listu su se smjestili i Ivan Zak s pjesmom Milion u izdanju Hit Recordsa te Meri Andraković sa singlom Nisi fer koji izdaje Croatia Records. Boris Štok i Nataša Janjić predstavili su pjesmu Još uvijek u izdanju Aquarius Recordsa, a Vojko V publici je servirao novi hit pod nazivom Moja lipa, u izdanju Croatia Recordsa. Grupa Vigor, osim sa zajedničkim singlom uz grupu Mejaše, plasirala se na HR Top 40 s još jednom pjesmom – Drugo ime ljubavi koju izdaje diskografska kuća Campus.

Na prvome mjestu nalaze se Mia Dimšić i Marko Tolja te njihov apsolutni hit Sva blaga ovog svijeta, koji je radijski eter zavolio pri samome izlasku. Slijedi ih Igor Delač na broju 2 s pjesmom U krvi si, dok se na treće mjesto pozicionirala Franka sa singlom Sve dok sanjaš.

Doris Dragović s pjesmom Brod za nabolje ususret velikom jesenskom koncertu smjestila se na broj 1 regionalnih lista u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj te Zagorju. Mia i Marko Tolja te njihov singl Sva blaga ovog svijeta nalaze se na prvom mjestu listi u Dalmaciji, Istri i Primorju te Slavoniji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.