Prošli tjedan listu HR Top 40 obogatilo je čak šest novih ulaza!

Najviši novi ulaz ostvario je Tihy, pravog imena Tihomir Kožina, pjesmom Dođi bliže slušatelje tjera na ples. Upravo je zarazna melodija ovu pjesmu dovela na listu najemitiranijih, a nastala je u izdanju Dallas Recordsa. Slijedeći novi ulaz pripao je dečkima iz Tarapana Banda. Dečki su zaslužni za nastanak himne momačkih zabava pod nazivom Momačka. Pjesma je dobila i svoj spot koji je poput zagorske verzije popularnog filma Mamurluk. Singl je nastao u izdanju Croatia Recordsa i Badra Medije.

Sandija Cenova je tmurno prosinačko vrijeme inspiriralo da pjesmom pobudi veselje čime je postigao treći novi ulaz na listu. Za kraj godine pripremio je veseli hit Dođe mi u izdanju Hit Recordsa i Rubikon Sound Factoryja. S druge strane, prosinac je vrijeme kada se prisjećamo svega što se zbivalo protekle godine. Upravo je to ono što je inspiriralo Gorana Karana da napiše novu pjesmu u izdanju Scardone. Karan Za generaciju pjeva o starim ljubavima i ljudima koji zauvijek ostaju u našim mislima, te predstavlja još jedan novi ulaz na HR Top 40.

Posljednja dva ulaza ostvarile su dvije mlade nade, Roko Vušković i Lu Jakelić nižu hit do hita. Roko Vušković se slušateljima uvukao pod kožu duetom s Betom Sudar, a ovog puta je na listu dospio singlom Ni u snovima. Pjesma je četvrti singl ovog simpatičnog kantautora i saksofonista. Nastala je u izdanju Croatia Recordsa i Bonton Musica, a govori o bivšim ljubavima. Iz Croatia Recordsa stiže i pjesma Lu Jakelić. Ova mlada djevojka radijski eter je upotpunila pjesmom Sve o čemu sam šutjela.

Pravila igre još uvijek drže prvu poziciju na listi s pjesmom Samo zbog nje, u izdanju Gema Produkcije. Njih na drugom mjestu slijedi Franka i pjesma Sve dok sanjaš, koja je stigla iz Karpo Medije i Croatia Recordsa. Detour i Slike o našim danima u izdanju Aquarius Recordsa su na trećem mjestu.

Prema regionalnim listama, Dalmacija najviše sluša Franku i njezinu pjesmu Sve dok sanjaš u izdanju Karpo Medije i Croatia Recordsa. Slike o našim danima o kojima pjeva Detour najviše se emitira u Istri i Primorju. Spomenuta pjesma je pristigla iz Aquarius Recordsa. Osim što su prvi na listi, Pravila igre najemitiraniji su u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj. Pjesma Samo zbog nje nastala je u izdanju Gema Produkcije. Grad Zagreb giba se u ritmu pjesme Dođi bliže. Pjesma je nastala u izdanju Dallas Recordsa, a izvodi ju Tihy. Ljubavnici su najomiljeniji u Zagorskoj regiji. Tamo se njihov hit Ništa nije slučajno u izdanju Croatia Recordsa, najviše emitira na radijskim postajama.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.