Klapa Rišpet se s novim singlom Lipo mi je tu (Hit Records), premijerno izvedenim na ovogodišnjem Splitskom festivalu, drugi tjedan zaredom nalazi se na vrhu liste HR Top 40.

Izvođači među pet najemitiranijih pjesama na hrvatskim radijskim stanicama nisu se mijenjali u odnosu na prošlotjedni izvještaj. Četvrti tjedan zaredom na drugom mjestu se nalaze Eni Jurišić & Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart), dok su svoja mjesta zamijenili Pravila igre s Feeling (Gema Produkcija), koja je sada na broju tri, i Neno Belan i Fiumens s Jube moja znaj (Dallas Records). Na broju pet ostao je Massimo sa Zamisli (Aquarius Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 18. srpnja do 24. srpnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
U usporedbi s prošlotjednom listom, ovotjedna lista ima četiri promjene. Među najemitiranije pjesme dva su nova ulaza, dok su dva singla ostvarila povratak. Istovremeno, među deset najemitiranijih nema nijedne nove pjesme što može upućivati i na ljetno zatišje u glazbenim odabirima domaćih radijskih selektora.

Prošle godine u istom tjednu (tjedan od 19. srpnja) debitirale su četiri pjesme, od čega je jedna pjesma našla mjesto među pet najemitiranijih na hrvatskim radijskim stanicama. Riječ je o singlu Volim što te ne volim (Rubikon Sound Factory) koji potpisuje Zsa Zsa.

Preostala tri nova ulaza debitirala u posljednjoj osmini liste – između 36. i 40. mjesta. Radi se o pjesmama More (Aquarius Records) dua pocket palmaŽelim da si tu (Dallas Records) riječke glazbenice Nikoline Tomljanović i No Good (Universal Music Hrvatska) kantautora ERIC-a. Na broju jedan tada je bila Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records).

Tijekom prvih sedam mjeseci 2022. godine na broju jedan se našlo sedam pjesama s rotacijom bez neobičnih odstupanja, od čega su četiri pjesme spojile više tjedana na vrhu liste zaredom. S ovotjednim rezultatom, singl Lipo mi je tu je spojio dva tjedna na čelu liste, što su ranije ove godine učinili Petar Grašo s Jel’ ti reka ‘ko (Tonika), grupa Parni valjak s pjesmom Ponovo (Croatia Records) i Eni Jurišić & Matija Cvek s Trebaš li me (Aquarius Records/Menart).

Mia Dimšić je sa svojom eurovizijskom pjesmom Guilty Pleasure (Croatia Records) bila dva tjedna na broju jedan liste, ali s razmakom od dva i pol mjeseca. Prvi broj jedan s Guilty Pleasure osječka je kantautorica ostvarila u prvom tjednu nakon održavanja izbora Dora 2022. (7. ožujka), nakon čega je na vodeću poziciju došla Trebaš li me u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka. Na vodeću poziciju liste HR Top 40 Mia je došla i u tjednu mjerenja koje se poklapalo s održavanjem Eurosonga 2022. (lista s datumom od 23. svibnja).

Singlovi koji su u 2022. bili jedan tjedan na broju jedan su Nova godina nije se dogodila (Dallas Records) grupe Vatra i Ne zaboravi (Croatia Records) u izvođenju Ivana Delača.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna je grupa Silente sa singlom Podjela (LAA). Riječ je o singlu objavljenom u sklopu novog studijskog albuma IV. Osim Podjele, Silente ima još jednu pjesmu među 40 najemitiranijih. Radi se o singlu Poljubi me za kraj (LAA) koji se na listu HR Top 40 vraio nakon tri tjedna izostanka. Zahvaljujući tome, Silente ovoga tjedna imaju i novi ulaz i najizdrživiju pjesmu na HR Top 40 (39 tjedana). To bi značilo kako je promocija novoga singla potaknula emitiranje prethodnog.

Imali smo sreće s novim albumom pa je svaka pjesma dosad završila na top listi. Drago nam je da Podjela nastavlja taj niz. Čini nam se da smo napravili dobar posao s ovim albumom i zahvalni smo svima koji slušaju i vrte te pjesme“, izjavili su članovi grupe Silente.

Nika Turković našla se među 40 najemitiranijih singlova s novom pjesmom Sutra (Aquarius Records). Riječ je o njezinom drugom ovogodišnjem singlu, nakon Dok nas nema (Aquarius Records) objavljenom u travnju i koji je tijekom svibnja četiri tjedna boravio na listi HR Top 40.

“Presretna sam što se pjesma sluša i što ju radijski voditelji i urednici stavljaju u eter. Nemam što reći osim puno hvala, nadam se da pjesmu skupa slušamo i pjevamo kroz cijelo ljeto, a i duže”, izjavila je Nika, koja je prošli tjedan objavila spot za Sutra, snimljen na teniskom terenu.

Sutra je prva suradnja Nike Turković s dubrovačkim autorom Vlahom Arbulićem (producentski tim Républika) i njegova treća ovogodišnja pjesma s liste HR Top 40. Ranije ove godine među četrdeset su se našli Moli za nas (Aquarius Records/Républika Music), koji je Marko Bošnjak izveo na Dori 2022., i Ta (Aquarius Records/Républika Music), s kojom je Tia nastupala na 69. Zagrebačkom festivalu.