Prošlotjedni HR Top 40, listu najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru, obilježilo je nekoliko glazbenih zanimljivosti. Prije svega, na broj jedan stigao je Igor Delač sa svojim najnovijim hitom Istina u tami u izdanju Croatia Recordsa. Pjesma koja broji već 5 tjedana na listi, djelo je s kojim je Igor Delač završio svoju ‘Trilogiju o ljubavi’, a isto je predstavio na 66. zagrebačkom festivalu.

Ivan i Miroslav Zečić (Hit Factory) potpisuju glazbu singla, dok je Uršula Tolj autorica zanimljivog teksta. Za aranžman i produkciju zaslužan je Ivan Zečić. Spot pjesme snimljen je u Osijeku, i to u režiji Josipa Grizbahera.

Doista sam presretan, prezadovoljan i zahvalan svim radijskim urednicima, a posebno mom timu Hit Factory, kao i Uršuli Tolj koji stoje iza mog aktualnog singla ‘Istina u tami’, a i prethodnih singlovs ‘Budan’ i ‘Ljubav’. Publika i struka su zapravo prepoznali naš rad, i to nam zapravo daje jako veliki poticaj da nastavimo u istom smjeru. Biti prvi među mnoštvom singlova mojih dragih prijatelja koji su dosta vrhunski, za mene je najveći kompliment. Sada nastavljamo dalje u ritmu ljubavi, pusa svima!“ – izjavio je Igor Delač.

Prema vrhu se nezaustavljivo penje i Jelena Rozga s novom pjesmom Moje proljeće u izdanju Tonike, a koja je svojim notama, uz hrvatski radijski eter, zarazila i čitavu regiju. S preko 4 milijuna pregleda na Youtubeu, a početkom mjeseca i pri vrhu „trendinga“ svih zemalja u regiji, ova emotivna balada ujedno je zaradila rekordni broj pregleda u dosadašnjem opusu Jelene Rozge. Glazbu i tekst potpisuje Emina Jahović, dok je za aranžman zaslužan Darko Dimitrov.

HR Top 40 listu obilježilo je čak 5 novih singlova, pri čemu je najviši ulaz ostvario hit Tako lijepa 2018 koji u izdanju Menarta izvode Boa II i Igor Geržina. Na listu su ušli i Kameny i Greg s pjesmom Za tebe koju izdaju Styx Production i Croatia Records. Adrijana Baković sa singlom Ljubav je moja cesta, zatim Severina i pjesma Halo te Marko Škugor i njegov novi hit Vagabundu također su se pridružili najemitiranijima.

Kod regionalnih lista, Igor Delač najslušaniji je u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj s pjesmom Istina u tami. U Dalmaciji je u radijskom eteru bila omiljena Vanna sa singlom U tebi, dok je u Gradu Zagrebu to bio Tony Cetinski s pjesmom Čekam te. Nola i pjesma Imam tebe najslušaniji su u Istri i primorju, a Mate Bulić i Tarapana band sa singlom Ja sam na te ponosan najemitiraniji su u Zagorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.