Eni Jurišić & Matija Cvek su se vratili na vrh liste HR Top 40 s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records). Najuspješniji ovogodišnji dosadašnji duet je jedanaesti puta na prvom mjestu najemitiranijih domaćih singlova hrvatskog radijskog etera, a prošloga tjedna su se nakratko spustili na broj dva.

Od trenutka svog debija na listi HR Top 40 (7. veljače, br. 3), pjesma Trebaš li me je jedanest puta boravila na broju jedan i pet puta bila na drugom mjestu. Njezino vladanje radijskim prostorom prekidano je tri puta – dva puta je broj jedan preuzela Mia Dimšić s pjesmom Guilty Pleasure (Croatia Records), a jednom Igor Delač sa singlom Ne zaboravi (Croatia Records).

Korak do vrha ovoga tjedna ostao je Tony Cetinski sa singlom Čuvam ljubav (Hit Records), a treće mjesto pripalo je grupi Detour za pobjedničku pjesmu Zagrebačkog festivala, singl Nekad je bilo bolje (Aquarius Records). Prošlotjedna predvodnica liste HR Top 40, eurovizijska Guilty Pleasure u izvođenju Mije Dimšić spustila se na broj četiri, a Top 5 – kao i prošloga tjedna – zaključuju Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec sa sjetnom Dani koji sjaje (Dallas Records)

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 16. svibnja do 22. svibnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Na listi HR Top 40 ovoga tjedna je pet noviteta, a jedna pjesma se vratila na chart.

Lista pokazuje kako je velika većina aktualnih pjesama u aktivnom emitiranju objavljena ili kao singl lansirana ove godine – čak 35 njih od 40 najtraženijih. Veteranima na listi mogu se smatrati svega tri pjesme – Kupit ću nam sat (Croatia Records) u izvođenju Željka Bebeka (52 tjedna na listi, br. 32), Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) koju je snimila Nina Badrić (51 tjedan, br. 39) i Refužo (Dancing Bear) koju potpisuju Dalmatino (49 tjedna, br. 26).

Nakon nekoliko tjedana u kojima su se u radijskom eteru intenzivnije pojavljivale pjesme sa Zagrebačkog festivala, ovoga tjedna primat preuzimaju sudionice skorašnjeg CMC Festivala. Svih pet noviteta, naime, bit će izvedeno u Vodicama, a ukupan broj festivalskih singlova među prvih četrdeset iznosi devet. Repertoar Zagrebačkog festivala smanjio se na njih šest.

Najviši novi ulaz na listi HR Top 40 ostvarila je Meri Andraković s poletnom, optimističnom pjesmom plesnog popa Briga me za sve (Croatia Records). Pjesma je ušla direktno u Top 10 i smjestila se na broju osam. Rukopis singla zaziva bezbrižnost i okus ljeta, poziva na smijeh i opušteno koračanje kroz život.

Pripadnica generacije Z, Meri Andraković druga je osječka izvođačica koja se nalazi među prvih deset, a karijeru gradi od ranih dana kada je ušla u superfinale talent showa Zvjezdice iz programa RTL-a. Zanimljivo je kako je glazbenica osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za mlade umjetnike do 30 godina za glumačku ulogu ostvarenu u postavi mjuzikla Moje pjesme, moji snovi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Članice grupe Feminem svojim su se s povratničkim singlom Zajedno (Croatia Records) smjestile na 23. mjesto. Djevojački trio ponovno je na sceni nakon desetljeća stanke, a svoje uspješno djelovanje na sceni imale su u periodu između 2004. i 2012. godine. Neda ParmaćPamela Ramljak i Nika Antolos Ruban su ime bendu dale prema Eminemu, jednom od njauspješnijih hip hop izvođača svih vremena. Pjesma Zajedno singl je plesnoga popa i sasvim pristaje izjavi članica grupe kako se vesele skorašnjim partyjima.

Novitet na 28. mjestu popisuju članovi grupe Ljubavnici. Pjesma Zauvijek ljubavnici (Croatia Records) brzog je ritma i kreće se u okrilju zabavne glazbe i popa, tipičnog za članove benda koji su tijekom sedmogodišnje karijere skupili velik broj obožavatelja. Mjesečni broj slušatelja benda na servisu Spotify prešao je brojku od 11 tisuća, a pretplatni kanal na YouTubeu bilježi više od 40 tisuća pretplatnika.

Nina Donelli je u mjesec dana skupila više od 398 tisuća pregleda videospota Lude noći (Croatia Records) na servisu YouTube, a ovoga tjedna je ubilježila novitet na 37. mjestu liste HR Top 40. Radi se o pjesmi zabavnoglazbenog rukopisa s utjecajima mediteranskog zvuka i himnične atmosfere.

Neda Ukraden, glazbenica koja je jedan od doajena domaće scene zabavne glazbe, debitirala je na 40. mjestu liste domaćeg radijskog emitiranja s novim singlom Lavanda (Croatia Records). Pjesma zvuka zabavne glazbe donosi motive Mediterana i u prvi plan ističe nostalgiju i obiteljsku tradiciju.

Povratak među najemitiranije ostvarila je pjesma Tako je to, kada se voli (Croatia Records) s kojom se Vladimir Kočiš Zec smjestio na 33. mjesto, dok su njaveći uspon ostvarile Učiteljice s prošlotjednim novitetom Bura & Tsunami (Croatia Records). Pjesma s broja 22 skočila je za 10 mjesta prema naprijed.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi četiri liste – Dalmacija, Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Istra i Primorje najemitiraniji je Tony Cetinski s pjesmom Čuvam ljubav.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.