Balada Trebaš li me (Aquarius Records / Menart) u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka osmi puta predvodi listu HR Top 40Luka Nižetić se smjestio na drugom mjestu s pjesmom Zagrli Život (Dallas Records), treće mjesto pripada grupi Detour i njihovoj pjesmi Nekad je bilo bolje (Aquarius Records), a četvrto mjesto zauzeo je Igor Delač sa singlom Ne zaboravi (Croatia Records). Ovotjedni Top 5 zaključuju Cambi. s pjesmom Od milijun samo jedna (Dallas Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od  18. do 24. travnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesmu Zagrli Život (Dallas RecordsLuke Nižetića autorski potpisuje Lukin stalni suradnik Mario Mihaljević, a aranžman Marko Mihaljević.

Tko se ne bi radovao kad mu jave da mu je pjesma zauzela drugo mjesto na HR TOP 40, ono ludilo brale. Hvala svim radijskim urednicima i slušateljima na podršci, nema sretnije osobe od mene, a vjerujem i od autora Marija Mihaljevića. Trudili smo se da donesemo jednu optimističnu, good vibe pjesmu koja slavi život. Jedva čekam da je izvodim uživo na koncertima, a i ovo je dobra uvertira za moj nadolazeći novi album te za moj veliki koncert u Zagrebu koji je planiran za 28. listopada u Tvornici kulture.” komentirao je Luka Nižetić svoj skok s prošlotjednog četvrtog mjesta, na ovotjedno drugo mjesto na listi.

Među četrdeset najemitiranijih pjesama u zemlji ovoga tjedna smjestile su se dvije nove pjesme. Radi se o suradnji Dva smo života (Hit Records) koju su snimili Grupa Vivo i Doris Dragović (br. 18) i pjesmi Zašto da ne uzmem nju (Croatia Records) u izvođenju Đanija Stipaničeva (br. 31). Među prvih četrdeset vratio se Gibonni s pjesmom Kiša (Z’naab) (br. 36) (Dallas Records). Najveći skok ostvarila je pjesma Mjesečev trag (Dallas Records) s kojom su Nikolina Tomljanovića i Sandro Bastiančić s 18. došli na deveto mjesto liste HR Top 40.

Grupa Viva i Doris Dragović osvojili su najviši ulaz s pjesmom Dva smo života (Hit Records). Tekst za pjesmu napisao je Nenad Ninčević, a za glazbu su se pobrinuli članovi grupe Mario Salvador i Toni Rajnović, dok je sve to upakirao u aranžman Leo Škaro.

Prije svega želimo zahvaliti svim radijskim urednicima koji su prepoznali ovu emotivnu pjesmu. To nam je zasigurno veliki vjetar u leđa i motivacija da nastavimo stvarati i dalje kvalitetne pjesme. Veliko hvala dragoj Doris što nam je s ljudske i prijateljske strane ukazala čast da snimimo ovu prekrasnu pjesmu. Također posebna zahvala našem mentoru, prijatelju i bratu Nenadu Ninčeviću što je uvijek uz nas u dobru i zlu. I veliko hvala Hit Recordsu na ukazanom povjerenju i velikom trudu.” komentirali su za nas članovi grupe Viva.

Đani Stipaničev s pjesmom Zašto da ne uzmem nju (Croatia Records) čini drugi novi ulaz. Pjesma je to koju je još 1970. godine napisao Ivica Lučić, a proslavio Dragan Antić, odnijevši pobjedu na festivalu “Vaš šlager sezone” 1971. godine. Na originalni tekst pjesme, Đani Stipaničev dodao je još jednu kiticu koju je napisao Branko Slivar. Za aranžman i produkciju i ove pjesme zaslužan je Goran Kovačić, a spot je režirao Tomislav Dugandžić.
Prema podacima slušanosti po regijama, Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records / Menart) predvode sve regionalne liste – Dalmacija, Središnja Hrvatska, Grad Zagreb, Istra i primorje, Slavonija i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.