Početna Izbor HR Top 40: Damir Kedžo na prvom mjestu s „Divlji vjetre“

HR Top 40: Damir Kedžo na prvom mjestu s „Divlji vjetre“

Damiru Kedži nisu strani uspjesi na listi HR Top 40. Pjesma Poljubi me sad je u prvom tjednu ove godine zauzela prvo mjesto, singl Vidi se izdaleka je svojim dolaskom u eter ostvario najviši ulaz i ubrzo zauzeo prvo mjesto. „Šlag na kraju“ stiže s prošlotjednim podacima – njegova nova pjesma Divlji vjetre ovog tjedna nosi titulu najvišeg ulaza i zauzima tron liste.

Na ovogodišnjoj Dori pjesma u izdanju Croatia Recordsa osvojila je srca publike te su Kedžu odlučili poslati na Eurosong. Zbog takvog uspjeha nije bilo sumnje da će pjesma zasjati i na listi HR Top 40. Podsjećamo da je početkom ove godine Kedžo osvojio prestižnu nagradu Top.HR Music Award za izvođača godine.

Kedžo je presretan s reakcijama na svoju pjesmu. Uspjesi s Divlji vjetre se samo nižu, od pobjede na Dori, trendinga na Youtube pa sve do prvog mjesta na HR Top 40. Povodom vijesti o poziciji na vrhu, Kedžo je ponosno izjavio:
Od prvog dana sam vjerovao beskrajno u ovu pjesmu. Pjesma mi je uvijek na prvom mjestu. Da se ljudi s njom spoje i da im nešto znači. Moram  reći da sam presretan reakcijama na pjesmu. Pogotovo recenzijama Eurovision blogova i činjenici da je pjesma u trendingu na YouTubeu otkad sam je otpjevao. Pjesmu je izabrala publika svojim glasovima i sad kad vidim da ju publika voli i sluša, presretan sam . Najljepše je kad pjesma nađe put do srca publike, jer to je jedini smisao bavljenja glazbom. Hvala dragi ljudi, na tome što ste birali, što volite i slušate Divlji vjetre. Sve ovo puno mi znači  i dodatni je vjetar u leđa u pripremama za nastup na Euroviziji.“, poručio je Damir Kedžo.

Drugo mjesto na listi zauzima grupa Vatra s pjesmom koja budi nostalgiju za djetinjstvom i nosi ime Sva naša ljeta. Pjesmu izdaje Dallas Records kao i pjesmu na trećem mjestu. Riječ je o baladi Ne daj na nas grupe Pavel i Tedija Spalata.

Što se tiče regionalnim lista, Damir Kedžo s Divlji vjetre je najemitiraniji u tri regije; Dalmaciji, Istri i primorju te Slavoniji. Pjesma grupe Vatra Sva naša ljeta je i ovog tjedna najslušanija u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj te Zagorskoj regiji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here