Eni Jurišić i Matija Cvek sa singlom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) predvode posljednji ovogodišnji ljetni izvještaj liste HR Top 40. Time su ostvarili osamnaesti tjedan na vrhu liste najemitiranijih hrvatskih pjesama u domaćem radijskom eteru.

Klapa Rišpet s pjesmom Lipo mi je t(Hit Records) i Neno Belan i Fiumens s naslovom Jube moja znaj (Dallas Records) ostali su na drugoj i trećoj poziciji. Pjesma Zaključaj srce (Croatia Records) grupe Buđenje i Tonke debitirala je na četvrtom mjestu liste, dok krug pet najemitiranijih zatvara Massimo sa singlom Zamisli (Aquarius Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 5. rujna do 11. rujna 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Tijekom ljetnih mjeseci 2022. godine objavljeno je 13 tjednih izvještaja, na kojima je debitirao 41 novitet. To čini prosjek od oko tri nova ulaza po tjednu. Najviše noviteta (njih devet) zabilježeno je u izvještaju od 11. srpnja, a svaki novi ulaz je tijekom ljeta debitirao u prosjeku na 14. mjestu liste.

Na broju jedan protekla tri mjeseca boravila su tri singla, od čega je jedan boravio na vrhu sedam uzastopnih tjedana. Riječ je o singlu Lipo mi je tu (Hit RecordsKlape Rišpet, predstavljenom na ovogodišnjem izdanju Splitskog festivala.

U odnosu na prošlotjednu listu, ovotjedna lista ima sedam promjena, od čega su dvije pjesme novi ulazi. Najviši novi ulaz, na broj četiri, ostvarili su grupa Buđenje i Tonka sa singlom Zaključaj srce (Croatia Records).

Riječ je o pjesmi koja se našla na šestom studijskom albumu grupe Buđenje Brudet (Croatia Records), objavljenom početkom svibnja. Na njemu je ovaj četveročlani sastav surađivao s brojnim imenima hrvatske glazbene scene, poput Mije Dimšić, Matije Cveka, Igora Ivanovića, Zorice Kondže i Darije Hodnik.

Zahvale svima koji su odlučili podržati jednu vrlo staromodno produciranu pjesmu. S druge strane možda je baš zbog toga drugačija od drugih u eteru“, izjavio je frontmen Darko Bakić, “za ovaj uspjeh nećemo umišljati kako je došao zbog nas, znamo da je to zbog Tonke. Anđeoski glas iz drugoga benda. Hvala Pavelu što su nam posudili najbolje od sebe.”

S ovotjednim ulaskom singla Zaključaj srce, Tonka, inače glavna pjevačica sastava Pavel, jedna je od pet izvođača s dva singla na listi HR Top 40. Na desetom mjestu liste najemitiranijih pjesama nalazi se duet grupe Pavel sa Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom Vladimirom Kočišem Zecom Dani koji sjaje (Dallas Records), koji je debitirao na listi u izvještaju od 23. svibnja.

Drugi ovotjedni novi ulaz ostvarila je Lidija Bačić Lille s novom pjesmom Najdraže moje (Fayo Music/Croatia Records), i to na 32. mjestu. Riječ je o singlu s kojim se natjecala na nedavno održanom festivalu Zlatne žice Slavonije 2022. u Požegi.

Ove godine u sklopu promocije nove tamburaške glazbe izvedene su 22 nove pjesme. Tako su svoje nove naslove mogli predstaviti Šima Jovanovac, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Cure iz CEntra, Cecilija, Posegana i mnogi drugi. Uz to, predstavljeni su i službeni nosač zvuka Zlatne žice Slavonije 2022. (Croatia Records) i knjiga Hrvatska tamburaška scena 1980-2022 autora Darka Derviševića.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi regije Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Dalmacija najemitiraniji singl je Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet, dok Neno Belan i Fiumens s Jube moja znaj predvodi regiju Istra i Primorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.