Radijski su eter u ljetnim mjesecima obogatile note najnovijeg singla Borisa Novkovića, koji od svoje pojave u lipnju ne silazi s liste 40 najemitiranijih pjesama domaćeg etera. Prošlotjedni podaci HR Top 40 otkrili su da je upravo njegova pjesma Gori ulica ostvarila najveći skok na listi kao jedan od omiljenih izbora radijskih urednika.

U izdanju Croatia Recordsa, ovaj singl predstavlja nastavak „novog vala“ koji je Boris započeo s uspješnicama Čista ljubav i Moskva. Glazbu i tekst pjesme potpisuje sam izvođač, a javnosti je dao naslutiti da je ovaj glazbeni uradak posvetio svojoj kćeri.

Drago mi je da je publika prepoznala moj najnoviji singl. Ponosan sam da nakon 30 i par godina karijere s novim pjesmama uveseljavam staru i osvajam neku novu publiku. Pjesma je nastala u suradnji s producentom Hrvojem Prskalom koji je pogodio ljetni zarazni pop rock zvuk. Do novog albuma uživajte u pjesmi ‘Gori ulica’“, izjavio je Boris Novković, čiji novi studijski album u izdanju Croatia Recordsa očekujemo uskoro.

Na vrhu liste HR Top 40 situacija je na prvim pozicijama nepromijenjena. Mia Dimšić i Marko Tolja te njihov singl Sva blaga ovog svijeta čije izdanje potpisuje Croatia Records još jednom su se smjestili na broj 1 kao službeno najemitiraniji. Drugo mjesto čuvaju Franka i pjesma Ljubav, ništa više u izdanju Karpo Medije i Croatia Recordsa, dok se na broju 3 pozicionirao Damir Kedžo sa svojim ljetnim hitom Vidi se izdaleka u izdanju Croatia Recordsa.

Najviši ulaz na listu pripada Džentlmenima koji su prošloga tjedna u radijskom eteru predstavili novu pjesmu Zakon ljubavi, a s pjesmom su javnosti predstavili i videospot snimljen u 4k tehnologiji. Na listi je zabilježen i jedan povratak koji pripada grupi Pavel i njihovoj pjesmi Sunce.

Na regionalnim listama u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Zagorju i Slavoniji prvo mjesto zauzimaju Mia Dimšić i Marko Tolja s pjesmom Sva blaga ovog svijeta. Franka i njezina pjesma Ljubav, ništa više najemitiraniji su u Istri i Primorju, dok Nina Badrić i singl Volim te, volim čuvaju prvu poziciju na regionalnoj listi Dalmacije.