Eni Jurišić i Matija Cvek deseti puta predvode listu HR Top 40 s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart), govore rezultati mjerenja radijske popularnosti na temelju podataka servisa 1Played. Respektabilna dvoznamenkasta brojka boravka na samom vrhu potvrđuje kako se radi o najvećem ovogodišnjem domaćem radijskom hitu u Hrvatskoj do sada.

Tony Cetinski je ostvario najviši novi ulaz na listu HR Top 40 i s pjesmom Čuvam ljubav (Hit Records) debitira na trećem mjestu. Korak do vrha ostali su Detour čiji singl Nekad je bilo bolje (Aquarius Records) nastavlja tradiciju opće prihvaćenosti rukopisa Nenada Borgudana kod domaćih radijskih selektora. Eurovizijska predstavnica Hrvatske Mia Dimšić smjestila se na četvrtom mjestu s pjesmom Guilty Pleasure (Croatia Records). a Top 5 zaključuje Luka Nižetić sa singlom Zagrli život (Dallas Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 2. svibnja do 8. svibnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Velikom broju radijskog emitiranja prvoplasiranog singla pridonosi i činjenica kako su, osim originalne verzije, objavljena i tri remiksa pjesme Trebaš li me koje potpisuju hrvatski DJ-ji Denis GoldinDus i Mental Blue. Različitim čitanjima originala, remiksevi ciljaju različite segmente publike i različite zahtjeve radijskih selektora. Najveći broj radijskih emitiranja, u tom smislu, ostvarila je verzija Denisa Goldina dok je Mental Blue Remix najbolje prošao kod punlike na streaming servisu Spotify.

Takav pristup produžavanju popularnosti originalne pjesme ili povećanju njezina dosega kod različitih publika alat je kojim se posljednjih godina ostvaruju dodatni rezultati uspješnog prepoznavanja ili ostvarivanja punog potencijala perspektivnog singla. To je osobito važno u dobu u kojemu publika klikom dolazi do 90 milijuna pjesama na streaming servisima, a produkcija je izrazito bogata i razvedena.

Kada je u pitanju domaća glazbena scena, o izrazitom bogatstvu produkcije govori nam činjenica da se prošloga petka na playlisti novo Hrvatske diskografske udruge – koaj bilježi novoobjavljene singlove – pojavilo čak 57 novih pjesama. Playlista novo dio je paketa playlista koje se nalaze na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezerSpotify i TIDAL.

Na listi HR Top 40 ovoga tjedna su se pojavile tri nove pjesme dok su se dvije vratile na chart.

Pjesma Čuvam ljubav singl je koji, kako će podvući Tony Cetinski, ‘govori o nečemu puno većem od nas ljudi’. Pjesma je prikupila više od 375 tisuća pregleda na servisu YouTube, a ovih dana je proglašena i Pjesmom festivala Beogradsko proleće. Uz treće mjesto na listi HR Top 40 – koja mjeri popularnost u hrvatskom radijskom eteru – singl se može pohvaliti i nominacijom beogradskog radija Naxi za Pjesmu godine.

Dražen Zečić ostvario je novi ulaz na broju 30 liste HR Top 40 s pjesmom Skini mi se s vrata. Radi se o pjesmi duhovitih stihova i brzoga ritma koja predstavlja novi singl s hit-albuma Srce moje iz bitaka sto (Croatia Records) s kojim se jedna od najvećih domaćih zvijezda zabavne glazbe smjestila na prvo mjestu službene Top-liste prodaje domaćih albuma.

Mejaši su ostvarili teći novi ulaz među četrdeset najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru smjestivši svoju pjesmu Češka na 33. mjesto liste HR Top 40. Radi se o zaključnom singlu s njihova albuma Nova godina (Croatia Records) i pjesmi uvrštenoj na kompilacijski album CMC Festival Vodice 2022 (Croatia Records) koja prati ovogodišnje izdanje regionalnog glazbenog događaja.

Povratak na listu ostvarili je Nela s pjesmom Sto godina (Croatia Records) na 21. mjestu i Željko Bebek, koji se s prošlogodišnjim hit-singlom Kupit ću nam sat (Croatia Records) smjestio na broju 40 i osvojio tjedno priznanje za najizdržljiviju pjesmu liste HR Top 40. Stvar se među najemitiranijima pojavila 50. puta. Najveći skok ostvario je Marko Škugor s pjesmom Ti budi ti (Tonika/Croatia Records), koja je s broja 40 skočila na 23. mjesto tjednog mjerenja radijske popularnosti.

Prema podacima slušanosti po regijama, duet Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi regionalne liste – Dalmacija, Središnja Hrvatska, Grad Zagreb, i Slavonija i Zagorje. Regionalnu listu Istra i Primorje prevodi Tony Cetinski s pjesmom Čuvam ljubav.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.