Početna Posebna preporuka Hotel Priča

Hotel Priča

Hotel Priča je obiteljski hotel smješten u malom mjestu Rakovu Potoku u blizini Samobora, mjestašcu kojeg nematerijalna baština te irealan svijet priča i bajki čini prepoznatljivim. Neopipljiva usmena predaja materijalizira se prostornim elementima, uzimajući za svaku sobu jedan motiv, dok ga arhitektura i dizajn čitavog hotela čine dodatno interesantnim i jedinstvenim. Osim toga, Hotel Priča skriva mnoge tajne i zanimljive priče koje će otkriti samo posjetiteljima.

zid

Park želja, koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela, baš je kao i hotel, temeljen na konceptualnom pristupu, bajkovitoj priči te je projektiran s idejom važnosti umjetničke i kreativne vrijednosti.

Priča započinje penjanjem stemenicama na galeriju te posjetitelja putem prati linija koja se postupno razigrava i dobiva svoj život. Penje se po stropu i zidovima, ocrtava razne znakove, mitska i leteća bića. Vizualna cjelina galerije nas postupno priprema na začudnost hodnika i priče koje se događaju u sobama ovog unikatnog hotela.

Galerija je također mjesto susreta – mjesto doručka. Ovdje se hotel prvi put obraća svojim posjetiteljima u prvom licu kroz pismo i pjesme. Također, tu je mnoštvo detalja koji su na prvu ruku začudno, a povezuju magične svjetove soba s ostatkom hotela, poput poruka u bočicama koje su oznaka za namirnice na švedskom stolu.

Hotel Priča je mali hotel koji sadrži šest soba, a svaka od njih ima svoju priču koja je inspirirana starim lokalnim mitskim pričama, a samim time sobu su vrlo unikatnog uređenje. Po tome su dobile i nazive: Drozdovo gnijezdo, Škrinjica tajni, Livada luči, Ognjište krijesa, Coprničin kotao te Vilina špilja.

Soba drozdovo gnijezdo je jednokrevetna soba koja je zamišljena kao krletka – igraonica za ptice. Ljuljačke i predimenzionirano perje podsjetnik su da u ovoj sobi, zapravo, kad nema gostiju žive mali drozdovi.

Drozdovo gnijezdo
Drozdovo gnijezdo

Škrinjica tajni je istovremeno potpuno ispunjen te potpuno prazan prostor. Ispunjen jakim grafizmom crno bijelih šahovskih polja, a prazan jer na prvi dojam nema niti jedan komad opreme. Gost sam formira prostor koji je na kraju potpuno opremljena hotelska soba.

Škrinjica tajni
Škrinjica tajni

U Sobi Luči nestaju granice dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih noćnih silueta. Cijela okupana u dubokoj plavoj, s ponekom krijesnicom među linijama, ona je zaista magično mjesto.

Luči
Luči

U Ognjištu krijesa koriste se teksture apstrahiranog ognjišta gdje nas dim i tinjajuće iskre smještaju duboko u centar ognjišta.

Krijesi
Krijesi

Vilina soba postiže elegičan ambijent unoseći neočekivane elemente eksterijera te drhtave životinje promatraju gosta iz predimenzionirane trave.

Vilina soba
Vilina soba

U posljednjoj sobi, zvanoj Coprničin kotao, mistika Coprnice postignuta je začudnim proporcijama. Predimenzionirane mačka i sova, golema paukova mreža i mnoštvo sastojaka za Coprničino kuhanje su tek neki od dokaza prisutnosti Coprnice.

coprnica
Coprnica

Vlasnik Hotela Priča je Željko Franja, vlasnik Franja obrta za ugostiteljstvo. Osim spomenutog hotela i Parka želja, Franjin obrt uključuje i Catering Franja, Slastice Franja, Vina Priča, Koprivila eko proizvode od koprive, Restoran – salu Better i Bistro Franja. Do danas, preko dvadeset godina nakon osnutka djelatnosti, Željko Franja profilirao se kao vodeći ugostitelj svoga kraja.

Vlasnik: Franja obrt za ugostiteljstvo

Adresa hotela: Samoborska cesta 214, 10436 Zagreb, Croatia

Godina realizacije: 2016.

Voditelj projekta: SKROZ / Ivana Žalac

Autori projekta: SKROZ / Ivana Žalac, Jelena Miljanovic

Suradnici: SKROZ / Daniela Škarica, Margita Grubiša

Autor vizualnog identiteta, signalizacije, ilustracije: Maša Vukmanović

Dizajn: Studio Maša Vukmanovic / Maša Vukmanovic, Teo Drempetić Čonkić

Suradnici: Jelena Lukac Kirš, Gordana Pavlek, Ema Tikulin

Fotografija: Ivan Dorotić, Sanjin Kaštelan

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here