PETAK 26.08.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

CHAINS (Slovenija), LØBEN (Italija/Slovenija)

Upad u pretprodaji: 40 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 55 kn
Pretprodaja ulaznica: core-event.co

Slovenski Chains je prisutan na sceni od 2010. godine, a tijekom vremena etablirali su se kao jedan od najvažnijih slovenskih metal bendova. Kroz godine su mijenjali svoj zvuk, ali jedna stvar je cijelo vrijeme prisutna u njihovom zvuku – mračna, kotrljajuća glazba kojom se kao reference prizivaju razna imena.

Sam Etienne Von Chelleri (vokal/gitara), osnivač grupe koja je jedno vrijeme djelovala kao one-man band, a trenutno uz njega nastupa Matz Sick (bubnjevi), ističe kako su mu uzori na početku bili Sunn O))), Electric Wizard ili Moss, a s vremenom je zvuk Chainsa dobio dosta na metal komponenti pa ga se sada najlakše može nazvati mračnim hipnotičnim doomom.

Chains su kroz godine objavili dosta izdanja – albuma, EP-a, zajedničkih albuma s različitim grupama, a njihov rad dobiva sve više priznanja i od svjetski relevantnih medija koji se bave metal glazbom pa ne čudi što su često na turnejama, a imat ćemo ih priliku i gledati u Močvari.

Løben je projekt iza kojeg stoji Rihard Lobenwein, umjetnik koji se osim glazbom bavi i likovnom umjetnošću, a zajednički nazivnik njegovog umjetničkog rada bi bila fascinacija mračnom percepcijom života.

Njegova glazba bi se najlakše mogla nazvati gotičkim bluesom, a Løben često poseže za slavim pjesmama koje obrađuje u svojoj maniri pa će posjetitelji ovog koncerta čuti i klasike poput “Paint It Black” i “Summer Wine” u suludoj, goth blues varijanti.