Predstava „Hinkemann“ nastala po drami Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, gostovala je u petak 11. studenoga na 21. Jugoslavenskom kazališnom festivalu „Bez prijevoda“ u  Narodnom pozorištu Užice.

Predstava je dobila veliki aplauz, stajaće ovacije i izazvala veliki interes publike i kritike, te do sada na Festivalu najvišu ocjenu publike 4.86 od mogućih 5.

Festival je započeo 7. i traje do 14. studenoga, a pod ovogodišnjim motom/sloganom „Ovo je vrijeme iskočilo iz zgloba“ bit će izvedene predstave iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Izbornik festivala je Bojan Munjin.

Predstava Hinkemann hit je predstava ZKM-a i do sada je gostovala u svim državama u okruženju.  Ovjenčana je i ove godine Nagradom za najuspješniju predstavu u cjelini na 43. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu, a nakon Košica u Slovačkoj, gostovala je na 31. Gavelinim večerima gdje je dobila nagradu za najbolju predstavu cjelini, dok su nagrade dobili i Igor Vuk Torbica te Ozren Grabarić.

Nominirana je u tri kategorije za dodjelu ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta  i to: kao najbolja predstava u cjelini, Igor Vuk Torbica za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje te Rakan Rushaidat za najbolju glavnu mušku ulogu.

U predstavi glume: Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i kao gost Ozren Grabarić.

Premijera je bila u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. studenoga 2015. godine.