Kao i svake godine dosad, Grad Zagreb potrudio se za svoje građane u centru organizirati atraktivnu i zabavnu novogodišnju noć na centralnom gradskom trgu. Ipak, ova je godina možda ponešto drukčija nego prijašnje. Osim što nudi neke nove lokacije i sadržaje, poput Europskog trga, naglasak će ovaj put biti na pomalo “starinskom”, ali opet legendarnom “šmeku”. Program se odvija pod nazivom “Happy New Wave”.

Doček NG

Svakog prosinca ponavlja se ludilo oko Nove godine. Ali ne toliko “ludilo” u smislu “oduševljenja” ili “nabrijanosti” na slavlje, ples i dobru atmosferu već sve više “ludilo” u smislu da nitko ne zna kamo otići do dan ili dva prije. I što je još zanimljivije, ljude kao da je sve manje briga gdje će i kako dočekati ulazak u “novo razdoblje”.

Sam doček, kao i sve što obično prati ovu jedinstvenu noć – poput šampanjca/pjenušca, lude zabave, šljokičastih ukrasa i/ili odjeće, prskalica, pića na “izvol’te” i sl – kao da se sve više banalizira i pada u sferu “nevažnog” i “zaboravljivog”. Naravno, doček Nove godine oduvijek je bila individualna stvar, ali teško je ne primjetiti sve češću i sve glasniju rezigniranost po pitanju organizacije ili općenito odlučivanja oko novogodišnje noći.

Ipak, kako i priliči, Grad Zagreb i ove je godine za svoje građane i turiste pripremio atraktivan novogodišnji program u centru grada. Slično kao i proteklih godina, na raspolaganju je nekoliko lokacija, svaka ima svoj program i neku “svoju” atmosferu iako u glazbenom smislu imaju i nekoliko vidljivih poveznica.

TRG BANA JELAČIĆA

Oni koji odluče doći i zadržati se na glavnom gradskom trgu moraju biti spremni na ogromnu gužvu (i naravno – hladnoću, ali to vrijedi za bilo koji doček “vani”), ali zato mogu očekivati i ponajbolju atmosferu unatrag nekoliko godina. Prije i nakon ponoći na pozornici će se izmjenjivati vrhunska glazbena imena koja će donijeti neke od najpopularnijih melodija hrvatske glazbene povijesti. Tu su JURA STUBLIĆ & FILM, JURICA PAĐEN & AERODROM, Davor Gobac, Boris Leiner, Renato Matessi i Telefon Blues Band.

Doček NG2

ZRINJEVAC

Ekipa koja se odluči za Zrinjevac, Novu godinu dočekat će uz vesele ritmove Zociona od 19 do 21 h nakon kojih slijedi koncert All Stars benda i Tene, koji nastupaju od 21 do 1 iza ponoći. Organizatori najavljuju garantirano dobar tulum, a proslava traje do 04:00h.

FULIRANJE KOD USPINJAČE

Za razliku od manje-više svih ostalih punktova u gradu, tulum u Tomićevoj ulici traje cijeli dan, a u novu godinu ispratit će vas zvukovi Ljetnog kina. Ovaj izuzetno simpatičan bend unatrag nekoliko godina postao je pravi “simbol” dobre zabave i izvrsnih, nesumnjivo nostalgičnih, melodija koje će vas zasigurno dovoljno ugrijati i priuštiti vam više nego dobar prelazak u 2015. godinu.

EUROPSKI TRG

Prva godina, prvi put. Europski trg doživjet će svoj novogodišnji “debi”. Bit će žive “svirke”, DJ-a, hrane, pića i naravno – pozitive, smijeha i veselja. Ovaj je dio grada pravi mali hit dosadašnjeg Adventa pa vjerujemo da neće razočarati niti posljednji dan u godini.

HOTELI, RESTORANI, KLUBOVI…

Za one koji se neće, odnosno ne žele pronaći niti u jednoj od gore spomenutih opcija, Turistička zajednica Grada Zagreba pripremila je posebnu listu/ponudu novogodišnjih dočeka u zagrebačkim hotelima, restoranima i klubovima, a možete ga pronaći na ovom LINKU

Autor: Marko Hodalj / Izvor: Advent In Zagreb