Pjesma Javi se kad stigneš (Dallas Records) grupe Vatra treći tjedan zaredom boravi na broju jedan liste HR Top 40.

Grupa Buđenje i Tonka sa singlom Zaključaj srce (Croatia Records) drugi tjedan u nizu nalaze se na drugom mjestu, dok su na broju tri ostali Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart). Prošlotjednu poziciju (broj četiri) ponovio je i naslov Zar je ljubav spala na to (Tonika) koju izvode Jelena Rozga i Matija Cvek. Top 5 zaključuje Damir Kedžo s novim singlom Izbor je tvoj (Croatia Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 3. listopada do 9. listopada 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Javi se kad stigneš je peta pjesma koja je tijekom 2022. godine spojila tri i više tjedana u nizu na vrhu liste najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru.

Početkom godine tri tjedna (18., 24. i 31. siječnja) na vrhu boravio je Petar Grašo s pjesmom Jel’ ti reka ‘ko (Tonika). Nakon toga, tri tjedna (7., 14. i 21. veljače) vrh najemitiranijih preuzela je grupa Parni valjak sa singlom Ponovo (Croatia Records), nedavno objavljenim na kompilaciji Vrijeme ljubavi (Croatia Records). Tijekom ljetnih mjeseci sedam tjedana u nizu na vrhu je provela Klapa Rišpet s ljetnim hitom Lipo mi je tu (Hit Records), kojeg je predstavila na ovogodišnjem izdanju Splitskog festivala. Na koncu, najveći broj tjedana ove godine (19) ostvarila je suradnja Eni Jurišić i Matije Cveka Trebaš li me.

Ovotjedni rezultati mjerenja emitiranosti ubilježili su pet promjena. Od toga, četiri singla su se po prvi put našla na listi HR Top 40.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna (broj 18) ostvario je Igor Delač s radijskom verzijom pjesme Prvi ples (Do posljednjeg daha) (Croatia Records). Riječ je o jednom od naslova s albuma Samo zbog vas (Croatia Records), objavljenom u prosincu 2021. godine. Prvi ples (Do posljednjeg daha) je prvi singl Igora Delača nakon sedam mjeseci, kada je objavio Ne zaboravi (Croatia Records).

Jako mi je drago da moj novi singl ‘Prvi ples’ slijedi dobru tradiciju svih devet dosadašnjih singlova s albuma te je već u prvom tjednu emitiranja kao najviši ulaz dospio na HR Top 40“, izjavio je Igor Delač. Ujedno se zahvalio radijskim urednicima i publici: “To je potvrda da smo moj tim Hit Factory i ja na pravom putu i da tako nastavimo dalje.

Jurica Pađen & Aerodrom našli su se na broju 22 liste HR Top 40 s pjesmom Varka oko nas (Croatia Records), koja se nalazi na izdanju Dnevni rituali (Croatia Records), objavljenom u studenom 2019. godine. Gotovo tri godine nakon izlaska albuma, Varka oko nas dobila je spot.

Varka oko nas je treći singl ove godine s kojim je Jurica Pađen našao mjesto među 40 najemitiranijih. Prije mjesec dana, na listi HR Top 40 našao se njegov duet s istarskim glazbenikom Čovječe ne ljuti se (Croatia Records), dok je tijekom ljeta, kao član grupe 4 Asa, objavio Tamo di su palme (Croatia Records) i boravio pet tjedana među najemitiranijima.

Na broju 24 ovotjedne liste našao se duet Ivana Zaka Bobana Rajovića Kilometri ljubavi (IZ Records).

Lista HR Top 40 nije jedina na kojoj se može naći pjesma Kilometri ljubavi. U prošlotjednom izvještaju mjerenja Croatia Songs magazina Billboard, koji uzima podatke sa streaming servisa, duet Ivana Zaka i Bobana Rajovića našao se na osmom mjestu. Ovaj rezultat ostvaren je zahvaljujući video servisu YouTube, na kojem je službeni video dva tjedna na vrhu najgledanijih spotova u Hrvatskoj.

Izuzetno me raduje vijest da su radio postaje i njihovi slušatelji tako dobro primili moju novu pjesmu ‘Kilometri ljubavi’ koji izvodim u duetu sa Bobanom Rajovićem. Iako sam znao da imamo odličnu pop zabavnu pjesmu, tako dobar prijem i pozitivne reakcije publike su me ugodno iznenadile”, stoji u izjavi Ivana Zaka, “s Bobanom Rajovićem dijelim dugogodišnje prijateljstvo. Kada sam je pisao, u glavi mi je upravo bio njegov glas. Drago mi je da smo uspjeli realizirati ovu suradnju. Ideja pjesme je bila glazbeno povezati dva grada, Zagreb i Beograd. Posebno me kao autora raduju pozitivne reakcije i komentari na tu ideju.”

Trio Groovetastic našao se na listi HR Top 40 s pjesmom Ja sam posljednja (Aquarius Records/Shumica) i to na 34. mjestu. Tako je grupa koju čine Sabina Špoljar, Davor Devčić i Anđelko Preradović sa svojim prvim singlom dospjela na listu. Ujedno su i jedini na ovotjednoj listi koji su debitirali na listi s prvom pjesmom koju su objavili.

Lijepo je ući u listu najemitiranijih radijskih pjesama s prvom objavljenom pjesmom. Količina pjesama koja dolazi radijskim urednicima je velika i to što smo prepoznati kao nešto vrijedno i zanimljivo za prenijeti slušateljima, čini nas ponosnima“, izjavio je Anđelko u ime grupe Groovetastic, “tu je i ekipa Aquarius Recordsa koja nas je podržala i koja je svjesno odlučila raditi na nama jer smo im zvukom odmah bili u svjetskim trendovima disca. Sve u svemu, ovo nam daje želju da nastavimo objavljivati pjesme koje smo pripremili i da će biti slušatelja kojima će to biti zanimljivo.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Istra i Primorje, Dalmacija, Zagorje, Središnja Hrvatska i Slavonija. U regiji Grad Zagreb najemitiranija pjesma je NLO koju izvode Miach i Hiljson Mandela.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.