Villagers of Ioannina City bend je koji je u vrlo kratkom roku očarao fanove diljem Europe, a tome najbolje svjedoče rasprodani koncerti na aktualnoj turneji.

Ovu subotu (21.5.) po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj, točnije u Močvari gdje će promovirati svoj veoma hvaljeni album “Age Of Aquarius”. Klub se otvara u 20h, početak svirke je u 21.15. Cijena ulaznica u pretprodaji je 75 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 90 kuna.

Jako se veselimo koncertu u Hrvatskoj u kojoj još nikad nismo nastupali, a čuli smo puno toga lijepog od naših prijatelja iz grčkih bendova koji su jako dobro poznati domaćoj publici. Ovaj koncert se trebao dogoditi prije dvije godine pa ne treba posebno isticati s kojom željom i entuzijazmom dolazimo predstaviti svoju glazbu. Dođite u subotu u Močvaru, sigurno nećete požaliti, poručili su momci iz benda.

Villagers of Ioannina City imaju status kulta u Grčkoj koji se sve više prelijeva u Europu preko granica matične države. Riječ je o zaista unikatnom bendu koji heavy psihodelični rock zvuk utkan duboko u grčkoj tradiciji (povijesna pokrajina Epir) upotpunjuje s narodnim instrumentima kao što su gajde i kaval. Nastali su 2007. u Ioannini, a do sada su izdali dva albuma: Zvara (2014.) i već spomenuti Aqe of Aquarius (2019). Članovi benda su Alex (Alex Karametis) – gitara, vokal , Akis (Akis Zois) – bas, Aris (Aris Giannopoulos) – bubanj Konstatinis (Konstantis Pistiolis) – klarinet, kaval, back vokal, Kostas (Konstantionos Lazos) – gajde.