Početna Izbor Grčka dark wave atrakcija Selofan premijerno u Zagrebu!

Grčka dark wave atrakcija Selofan premijerno u Zagrebu!

Grčka se scena poprilično udomaćila u Zagrebu, pogotovo ako je riječ o stoneru, psihodeliji i srodnim žanrovima, a sada će se paleta sjajnih koncerata proširiti i na nešto mračniji zvuk: premijerno u Zagrebu stiže atenski cold/dark wave duo Selofan! Po svoju dozu crnila svi zainteresirani mogu doći u Močvaru u petak, 24. veljače 2023.

Early bird ulaznice mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i njegovom webu do 31.12. po cijeni od 100 kuna, nakon toga će u pretprodaji  koštati 16 eura.

Selofan je nastao 2012. u Ateni, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoljeti sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombiniraju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole odlutati i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pjesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku kraj koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su je interpretirati na raznim jezicima: Joanna ističe da joj se najlakše i najprirodnije izraziti na njemačkom jer je živjela Saarbrückenu nekoliko godina. Dosad su izdali šest albuma, a posljednji od njih, vrlo simboličnog naziva “Partners in Hell” promovirat će ovom prilikom u Močvari. Zanimljivo je da je tijekom korone duo krenuo u novi projekt koji su nazvali “Giovanna” koji je, zanimljivo, trebao ići u smjeru italo disca. Također imaju i vlastiti label, Fabrika Records. Sve u svemu, čini se da svi ljubitelji gotike, dark wavea i crnila 80-ih naprosto ne smiju propustiti ovaj koncert!

Fb event: https://www.facebook.com/events/3364950040453936