Grad Gradski vrt Mandlova dobio je svoju sportsku zonu u kojoj će osim sadnje i uređenja svojih vrtova, vlasnici vrtnih parcela moći uživati i u raznom sportskom sadržaju. Na jučerašnjem svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradske uprave za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk koji su donirali sportsku zonu te golove za odbojku i mali nogomet vlasnicima parcela Gradskog vrta Mandlova, a gradonačelnik je simbolično ispucao i loptu prema novo postavljenom golu. Pravi sportski duh nastavio se i najavom rekreativnog igranja odbojke Odbojkaškog Kluba Maksimir i vlasnika vrtnih parcela Gradskog vrta Mandlova.

Uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb prisutni su bili i brojni partneri projekta Ožujsko pivo, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram, Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi koji su svojim donacijama i bogatim programom uveličali ovo svečano otvorenje. Svim prisutnima predstavio se i ansambl Gradskog kazališta Komedija u sastavu: Danijela Pintarić, Nina Kaić i Renata Sabljak izvedbom točke iz mjuzikla „Mamma mia“.

Osim sportskog raspoloženja, svečano otvaranje popraćeno je bogatim zabavnim i gastro programom. Da nitko ne ostane gladan pobrinuo se Marko Jovanović, chef kultne pivnice Zagrebačke pivovare Pivana koji je za sve prisutne napravio jesenski gulaš a sve to je začinila popularna Žuja kao i na svakom vrtlarskom slavlju do sada.

Proglašen je i najuređeniji gradski vrt, čiju je titulu dobio Gradski vrt Sopot i dobio financijsku donaciju Privredne banke Zagreb. Marija Gačić Nimac, izvršna direktorica komunikacija i oglašavanja PBZ-a ovim je povodom izjavila:
„Privredna banka Zagreb, kao prijatelji i partneri ovog projekta podržava ovu društveno

odgovornu akciju sa željom da se doprinese podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja
našeg okoliša, važnosti zdrave i prirodne prehrane te podizanju kvalitete života.“

Projekt Urbani vrtovi pokrenuli su po uzoru na društvene vrtove u svjetskim metroploma Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj 2013. godine. Svake im se godine pridružuju novi gradski vrtovi
širom Hrvatske. Ovo je već četvrta sezona urbanih vrtova koja je započela otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru, nakon čega je uslijedilo otvaranje drugog velikogoričkog vrta te donacija sportske zone vrtu u zagrebačkom Stenjevcu u lipnju. Ovaj projekt omogućuje ljudima koji žive u stanovima da dobiju svoj komadić zemlje na kojem mogu sami uzgajati hranu, ponovno doći u dodir s prirodom, kretati se i družiti sa susjedima.