Gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je na dopis potpredsjednice Gradske skupštine upućen dječjim vrtićima Grada Zagreba. Čak dva puta zamolio ju je da ne izlazi iz okvira ovlasti koje ima kao potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Roditelji koji djecu upisuju u vrtiće zbunjeni su i već pomalo izbezumljeni različitim informacijama i preporukama.  Više ne znaju koga bi poslušali. Gradonačelnikovo pismo objavljujemo u cijelosti.

“Poštovana gospođo potpredsjednice Gradske skupštine, vezano za vaš dopis koji ste uputili dječjim vrtićima Grada Zagreba (ravnateljicama, predsjednicima i članovima upravnih vijeća) slobodan sam Vas upozoriti i zamoliti da ne izlazite iz okvira ovlasti koje imate kao potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

U vašem dopisu pozivate se na Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11), a koju se sukladno očitovanju Ministarstva financija Klasa: 601-01/11-01/1, Urbroj. 51-05/2-11-5, od 15. lipnja 2011. ne može početi provoditi dok se ne izvrše potrebne izmjene i dopune Proračuna Grada Zagreba za 2011. i izmjene i dopune Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011.

Stoga vas još jednom, poštovana gospođo potpredsjednice, molim da svojim aktivnostima ne izlazite izvan zakonskih ovlasti, ne unosite nemir i ne remetite redovito funkcioniranje predškolskih ustanova Grada Zagreba.

Podsjetit ću vas također da je u sustav predškolske skrbi Grada Zagreba uključeno 35.500 djece te preko 70.000 roditelja, te Vas molim da svojim neodgovornim djelovanjem ne unosite nemir u desetke tisuća zagrebačkih obitelji.

U uvjerenju da ćete kao i do sada iznaći načina i mogućnosti za odgovorno obnašanje ove značajne funkcije, ponovno izražavam svoju spremnost za odgovornu suradnju s Gradskom skupštinom, a na dobrobit svih građana Grada Zagreba.”

Osim medijima gradonačelnik je ovaj svoj odgovor poslao svim dječjim vrtićima Grada Zagreba i svim predsjednicima i članovima upravnih vijeća dječjih vrtića Grada Zagreba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here