U posljednjih nekoliko godina, Grad Zagreb često se pohvalio kako je uspostavio izvrsnu suradnju i partnerski odnos s udrugama koje djeluju na području grada.

“Ta suradnja i partnerski odnosi najbolje se odražavaju u nizu zajedničkih akcija i manifestacija koje se održavaju u gradu, a s ciljem unapređenja kvalitete života građana našega Grada”, stoji u službenom priopćenju koje smo primili iz Ureda gradonačelnika.

Jedna od najpoznatijih zajedničkih manifestacija, koja ove godine navršava svojih 15 godina, je Tjedan udruga kojoj je cilj upoznavanje šire javnosti s radom udruga, programima koji se provode, kao i njihovim članovima.

U cilju što boljeg informiranja svojih građana, Grad Zagreb organizirat će sadržajan i bogat petodnevni program s presjekom petnaest godina obilježavanja manifestacije. Program će se održavati na Zrinjevcu, od ponedjeljka 25. do petka 29. svibnja, svakodnevno u vremenu od 10 do 16 sati.

Kako saznajemo, udruge će se predstaviti putem tematskih dana, a razlog tomu je želja da se udrugama iz različitih područja omogući predstavljanje njihovih programa i aktivnosti što većem broju zainteresirane javnosti.

Udruge koje će sudjelovati na ovogodišnjem Tjednu udruga dolaze iz područja:

 • – zaštite potrošača;
  – promicanja ljudskih prava;
  – mladih ili udruga za mlade;
  – područja zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva;
  – održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama;
  – zaštite okoliša i održivog razvoja;
  – europskih integracija i fondova Europske unije;
  – branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata;
  – socijalnog i humanitarnog značenja;
  – promicanja zdravlja