Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Grada Zagreba i poslovnih banaka potpisali su u ponedjeljak 27. travnja u zagrebačkoj Gradskoj upravi ugovor o provedbi programa “Kreditom do uspjeha” koji će malim poduzetnicima i obrtnicima u Zagrebu pomoći u postizanju globalne konkuretnosti te otvaranju novih radnih mjesta.

Riječ je o kreditnom fondu od 200 milijuna kuna, a Grad Zagreb i Ministarstvo poduzetništva i obrta sufinancirat će kamate obrtnicima u proizvodnim djelatnostima sa po dva posto, odnosno po jedan posto u uslužnim djelatnostima. Krediti se daju na sedam odnosno deset godina i namijenjeni su kupnji, izgradnji ili uređenju gospodarskih objekata te nabavci opreme.

Potpisivanju ugovora u Gradskoj upravi s 12 banaka nazočio je gradonačelnik Bandić, koji je izjavio kako mu je drago da je Ministarstvo poduzetništva i obrta prepoznalo ono što Grad Zagreb radi već 15 godina kada je riječ o malim i srednjim poduzetnicima.

“Na taj način pomažemo poduzetnicima, ali i sebi, a banke nas drže iznad vode”, kazao je dodavši da se svi trebaju veseliti pojedinačnim, ali i zajedničkim uspjesima.

Dugogodišnji partneri Gradu Zagrebu su Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Reiffeisen banka, a prvi puta sada su ugovor potpisali i predstavnici Croatia banke.

“Nastojimo izaći u susret poduzetnicima i olakšati poslovanje”, istakli su predstavnici banaka te izrazili nadu da će krediti iz programa “Kreditom do uspjeha” potaknuti nove investicije koje su sada “pod ručnom”.

Novost je da su krediti namijenjeni i onima koji nisu iz Zagreba, ali u njemu posluju.

Izvor: Zna.hr/Hina

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here