Ostalo je manje od dva tjedna do koncertnog spektakla Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih koji će se drugu godinu zaredom održati u znak sjećanja na jednog od najvećih kantautora i glazbenika u regiji, Kemala Montena. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u utorak 17. siječnja odzvanjat će zvukovima antologijskih hitova ove glazbene legende u izvedbi njegovih kolega i prijatelja Tereze Kesovije, Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusić, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedić, Željka Bebeka, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške Industrije, Željka Samardžića, Amira Kazića Lea te Dražena Žerića Žere. Posjetitelje očekuje glazbena večer prepuna emocija i uspomena kojom će se obilježiti druga obljetnica Kemalove smrti.

Svaki novi susret s mojim velikim prijateljem, makar i preko pjesama, za mene je veliki događaj i veselim se ponovno susresti sve one koji su s njim bili prijatelji te mi je izuzetno drago što ćemo obnoviti sjećanje na našeg Kemu. To mi pruža veliko zadovoljstvo i veselim se ponovno probuditi sve emocije koje ostaju neizbrisive kroz njegove pjesme“, izjavio je Boris Novković.

Kao i prošle godine, izvođače će na pozornici pratiti glazbeni producent Nikša Bratoš sa svojim orkestrom, a ove godine će prvi put nastupiti i Goran Karan: „Kemal Monteno je svojom dušom pjevao iz srca Sarajeva. Donosio je ljubav u naše živote, vraćao nam svojim glasom ljude koje volimo. Vjerovali smo mu jer je glazba iz njega izlazila prirodno. Pjevao je istinu o sebi i nama. A te pjesme vremenom ne stare, tako ih je Kemo donio, da nam traju i poslije njega“.

 

A hitove omiljenog sarajevskog kantautora na ovogodišnjem koncertu interpretirat će i The Frajle: “Upoznale smo dragog Kemu samo nekoliko tjedana prije nego što nas je napustio. Bio je veseo, pun glazbe i želje za sviranjem i pjevanjem. Nismo ni izgovorili imena, a već smo uzeli gitare te zasvirali i zapjevali zajedno. Upoznali smo se kroz pjesmu, kako drugačije. Nažalost, nakon tog susreta više se nismo sreli, ali svirat ćemo i pjevat ćemo kao da je on s nama te ćemo slaviti njegove pjesme i njegov život s njegovim prijateljima. Drago nam je što su njegovi prijatelji pozvali i nas da budemo dio te večeri“.

Sve one koji se žele prisjetiti kako je bilo na prošlogodišnjem koncertu, a članovi su Udruge Kemal Monteno ili će to tek postati tijekom ovog mjeseca, Udruga je odlučila nagraditi vrijednim poklonom – DVD boxom Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih na kojem se nalazi originalna snimka koncerta na kojem su nastupile brojne zvijezde iz cijele regije, a koji je održan 19. siječnja 2016. godine povodom prve godišnjice smrti Kemala Montena. DVD box sastoji se od jednog DVD-a, dva CD-a i knjižice od 16 stranica.

Ulaznice za koncert Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i na internetskoj stranici www.ulaznice.hr po cijeni od 140, 160 i 190 kuna te VIP ulaznice po cijeni od 230 kuna.