Foto: PRESSŠkotski indie rock bend Glasvegas, 2. Rujna objavljuje svoj treći studijski album ”Later…When The TV Turns To Static”.

Izlazak albuma prati i velika europska turneja, a jedan od gradova uvrštenih na turneju je i Zagreb, gdje će Glasvegas nastupiti 26. Studenog, u klubu Močvara.

Glasvegas su nastali u Glasgowu 2003. godine, a osnovali su ga pjevač James Allan i njegov rođak, gitarist Rab Allan. Današnju postavu, uz osnivače benda čine Paul Donoghue na basu i Jonna Löfgren na bubnjevima. Iako su spretno spojili svoju ljubav prema doo-wap-u i klasičnom ‘Spectorovskom’ pop zvuku, uz naklon nekim žeščim i inventivnim gitarističkim bendovima 80-tih, možda je najvažnija karakteristika koja ih definira upravo iskrena lirika Jamesa Allena.

Istoimeni debi album ”Glasvegas” koji je dosegao platinastu nakladu i 2. Mjesto UK ljestvice albuma, te osvojio nominaciju za prestižnu Mercury glazbenu nagradu, objavili su 2008. godine. Iste godine izlazi im i Božićni EP ”A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)”, sa kojim su osvojili dodatnu naklonost kritičara.

Drugi studijski album ”Euphoric /// Heartbreak \\\”, nastao je u Santa Monici u Kaliforniji, uz produkcijski potpis Flood-a. Objavljen je u travnju 2011. Godine, a dospio je na 10. mjesto Britanske liste albuma. Album su predstavili na svojoj drugoj svjetskoj turneji, koja je uz velike europske koncerte, uključila i nastupe u Australiji i Japanu. Hvaljeni zbog svog jedinstvenog zvuka i snažnih tekstova, Glasvegas imaju strastvenu i lojalnu fan bazu u cijelom svijetu, regrutiranu na dvije svjetske turneje, na kojima su uz spomenute teritorije posjetili i Kinu, kao i nekoliko puta Sjevernu Ameriku.

Uoči zagrebačkog koncerta, bend će objaviti i svoj treći službeni album “Later…When the TV Turns to Static” sniman u njihovom rodnom Glasgowu i, koji je, ovoga puta, producirao frontmen i glavni autor u bendu James Allan. Uz singlove “I’d Rather Be Dead (Than Be With You)”, “If”, i naslovnu pjesmu “Later…When the TV Turns to Static”, kako sami napominju, album je postao zapanjujuće 45-minutno putovanje kroz prekide veza i ludu energiju svijeta. Sve skupa donosi novi krajolik zvuka jednog od najgorljivije podržavanih britanskih bendova, kojim ponovo potvrđuju svoju neovisnost i istovremeno se vraćaju svojim korijenima, kako bi publici donijeli album koji zvoni iskrenim društvenim realizmom, koji su sami stvorili.