Nakon najluđe noći i najboljeg dočeka, ostalo nam je još tjedan dana do kraja Božićne bajke by Mastercard i zato smo odlučili poslati naše dečke koji se brinu da je glazbeni program uvijek najzabavniji, DJ Ozrena Kanceljaka, Stanka Bodžu i DJ Frxa na malu, ali ukusnu gastronomsku avanturu! Kako su skoro svakodnevni gosti Božićne bajke, ali i poznati gurmani koji redovito pokazuju i kulinarske i „isprobavačke“ sposobnosti, definitivno znaju gdje se dobro jede pa su nas proveli kroz svojih par favorita.
Krenuli su s Brewbites: Wild West Christmas kućicom, gdje su se počastili kuhanim ginom i buffalo wingsima koji uvijek očaraju Ozrena: „Izvanredna krilca sa dva dobra umaka, apsolutno preporučam i kuhani gin, ovdje ga rade stvarno fenomenalno. Voćan je, taman toče koliko i treba te odlično grije po ovom hladnom vremenu.“
Druga stanica je bila Boogie, Ozren je odabrao New Orleans hot dog za koji je konstatirao da je jako fin i ljutkast sa dobrom kombinacijom slatkastih umaka uz dodatka mrkvice i luka. Frx je naručio Bacon burger i u kratkim crticama ocijenio jelo: „fini sočni burger, malo ljutkast, meso je jako fino ispečeno, malo crvenkasto iznutra, a prilozi su super“. Stanko je uživao u New York hot dogu te nije stigao doći do riječi.
Rougemarin je neizostavni dio ovogodišnje Božićne bajke gdje su dečki odlučili pojesti Pulled pork sandwich, koji ih je sve oduševio. „Jako dobro, jako sočno, oprez dok se jede, relativno blago začinjen, ali čekamo Xmas moonshine da začinimo sve i poslije zasladimo s germknedlama“, rekao je Ozrena, a Frx se nadovezao sa „fino, sočno i blago jelo, meso se topi u ustima, brioche pecivo je fino i friško, za uvod izvrsno jelo“. Uslijedio je Moonshine oko kojeg je krenuo dijalog o tome važnosti voća:
Ozren Kanceljak: „Zagrijan koktel, ali baš pravi zimski koktel sa svježim voćem kruškama, jabukama i brusnicama! Voće je super zasladilo koktel a rum ga je začinio, rekao bih da je dosta zdravo jer je voće unutra.“ Frx i Stanko su se složili te nadodali kako je super koktel jer se dobije i „klopa“ u vidu voća. Svi sretni.
Jedna od boljih noviteta ove godine je rum baba, brioche pecivo u slatkoj verziji, ili kako bi Ozren opisao: „to vam je brioche pecivo preliveno vanilijom i domaćim džemom od višanja i onako polu-toplo, nije baš vruće kao germknedla, ali okus je odličan, a ima i ruma i zato se zove rum baba.“ Rum baba je nestala za manje od minute, a dečki su se uputile do slijedeće kućice.
Predzadnja „slana“ kućica je bila Ski Room gdje su dečki podijelili par jelu među kojima se našla i slavonska kobasica:
Frx: „uopće nismo gladni jer smo pojeli pola hrane na kućicama, ali ovo i dalje ide“
Stanko: „ovo je toliko dobro da se može jesti i nakon slatkog“
Ozren: „to vam je kućica s koje puca najbolji pogled na pozornicu i od koje puca najbolji miris slavonske kobasice, stvarno je maestralna, kobasa kojoj ne treba ni senf ni dodaci jer ima stvarno zaokružen okus“.
Gastro turu su dečki priveli kraju na Glowing Xmas kućici gdje su se počastili vaflima s preljevom od bijele čokolade i šumskog voća te fritulama s preljevom od bijele i crne čokolade te raznim toplim koktelima koji su u ponudi.
Božićna bajka by Mastercard traje do 6. siječnja sljedeće godine što samo znači da ostaje još jako malo vremena da isprobate ove delicije. Naravno, jedna od božićnih pogodnosti je i plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama uz koje se ostvaruje 10 % popusta, stoga dođite i uvjerite se sami!