Na vanjskom trgu prvog hrvatskog shopping centra nove generacije sve do nedjelje 19. lipnja održava se prvi kvartovski ‘Gastro Week’ koji je odličnom ponudom hrane i bogatim popratnim edukativnim te zabavnim programom već izazvao veliki interes javnosti, naročito one iz zapadnog dijela Zagreba. Gastro delicije u atraktivnim kućicama i organizirana zabava na otvorenom u režiji Z Centra jamac su dobrog provoda i posebnog gastro doživljaja koji svakim danom sve više povezuje stanovništvo okolnih naselja.

‘Kada smo otvarali Z Centar obećali smo našim građanima ponuditi jedan novi koncept otvorenosti prema van kako bi stanovnici brojnih gradskih četvrti dobili novo mjesto sa sadržajima. Osim arhitektonskog rješenja, ponudom novih događanja – posebice onih edukativnog karaktera – pokušavamo još više doprinijeti rastu kvalitete života lokalnog stanovništva. Drago nam je što je u vrlo kratko vrijeme naš središnji trg postao centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacijom brojnih priredbi i događanja – što je osobito važno mladim obiteljima zbog čega smo se u posljednje vrijeme posvetili organizaciji besplatnih radionica te to planiramo činiti i dalje’, objasnila je Mirna Čavrak Talapko, voditeljica marketinga i događanja Z Centra.

BROJNE KULINARSKE ZVIJEZDE    

Da je važnost zdrave prehrane neprestano u fokusu javnosti, najbolje pokazuje veliki interes za održane Chef Vikende u Z Centru, na kojima su gastro radionice vodile hrvatske istaknute kulinarske zvijezde Nastasja Chiara Petrić, Domagoj Jakopović Ribafish, Renato Đošić Renman, Matija Nikolić i Helena Malogorski. Veliko finale ovih događanja, na kojima su posjetitelji mogli vidjeti trikove kako lagano i brzo pripremiti ukusne obroke za obitelj i prijatelje, bila je radionica koju je vodio Hungry Mile – najpopularniji hrvatski gastro bloger.

SVIMA DOSTUPNI RECEPTI  

Zbog velikog zanimanja posjetitelja, recepti hrvatskih gastro zvijezda već su objavljeni na društvenim mrežama Z Centra gdje su već sada besplatno dostupni svim zainteresiranima koji nisu imali mogućnost prisustvovati kulinarskim radionicama. Kreiranje ovih jednostavnih, brzih i zdravih jela namijenjenih onima koji su stalno u pokretu, pa tako i studentima, za vrijeme eventa uživo je prenošeno u obliku podcasta, sve traženijeg oblika informiranja. Na live prijenos događanja, u ovom slučaju kulinarskih radionica, u obliku podcasta – odnedavno iznimno popularnog pogotovo kod mlađe generacije koja očekuje komunikaciju uz sliku i zvuk – prvi se odvažio upravo Z Centar, a u skladu sa svojom strategijom približavanja Z generaciji čime se edukativan sadržaj nudi na njima najpogodniji način.

GASTRO PONUDA ZA SVAKO NEPCE

Još uvijek stignete posjetiti Gastro Week i svakim radnim danom od 17:00 do 22:00 h te vikendom od 11:00 do 23:00 h u ‘Pink kućici’ isprobati uštipke s tartufima, ribu, pršut, fritule i premium koktele. ‘Burger kućica’ nudi burgere i pileća krilca uz veliki izbor craft piva, a sve ljubitelje slavonskih delicija oduševit će kutak Vina Belje gdje mogu kušati najnovije kombinacije okusa, mirisa i nagrađivanih vina istočne Hrvatske.

LIVE KONCERT GLAZBENE SENZACIJE    

Mnogi s nestrpljenjem očekuju i službeno najavljen live koncert nove glazbene senzacije Zemba Latife koji će se održati u subotu 18.lipnja s početkom u 19:30 sati, a za glazbu na vanjskom trgu svakim radnim danom od 17:00 sati zadužen je DJ Brc.

EDUKATIVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE   

Omogućen je i zanimljiv sadržaj za najmlađe koji će 18. i 19. lipnja od 17 do 19 sati moći prisustvovati dječjim edukativnim radionicama. Uz pomoć lutkara, likovnog umjetnika, djeca će se kroz igru susresti sa sezonskim voćem i povrćem, razgovarati o važnosti pravilne prehrane i unošenja vitamina te zatim izraditi svog super junaka od povrća kojeg će, naravno, moći ponijeti kući.