Ovog Uskrsa Zagreb očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Gala koncert Muka po Ivanu, njemačkog velemajstora Johanna Sebastiana Bacha održat će se na Veliki četvrtak, 13. travnja u KD Vatroslav Lisinski, s početkom u 19 sati. Ovo barokno remek-djelo na pozornici će izvesti ugledni bečki orkestar WISE Consort, međunarodni solisti te nagrađivani zbor Arnold Schoenberg, a koncertom će ravnati čuveni bečki dirigent Erwin Ortner. Koncert se održava u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport.

Muka po Ivanu smatra se jednom od najljepših skladbi svog vremena te je već stoljećima neizostavni dio Uskršnjeg repertoara najuglednijih svjetskih koncertnih dvorana i opera. Prelijepe arije i moteti obilježavaju prekrasnu sakralnu skladbu koja s pravom spada u vrhunac europske kulturne baštine. Skladba opisuje događaje biblijske Posljednje večere, te prati događaje do Isusove smrti na križu i polaganja u grob. Biblijsku priču prenose nam likovi Evanđelista, Petra i Pilata koje će oživjeti vrhunski međunarodni solisti, predvođeni Hrvatom Matijom Meićem u ulozi Isusa.

Međunarodne soliste u Lisinskom pratit će zbor Arnold Schoenberg, dobitnik Grammyja za zborsku glazbu kao i WISE Consort orkestar, bečki ansambl sastavljen od međunarodnih solista. WISE Consort orkestar je specijaliziran za najljepše skladbe prošlosti i smatra ga se zvijezdom u usponu u svijetu ansambala koji izvode staru glazbu, a pod ravnanjem Erwina Ortnera predstavit će poslasticu za sve ljubitelje kulture. Ovaj jedinstveni koncert u izvedbi prestižnih bečkih glazbenika postavit će Zagreb na kartu europskih kulturnih prijestolnica te Zagrepčanima pružiti nezaboravan Uskrs.

Ulaznice za Gala koncert Muka po Ivanu mogu se kupiti na blagajnama KD Vatroslav Lisinski i u sustavu www.ulaznice.hr po cijenama od 199.00, 249.00 i 299.00 kuna