Gillette, robna marka koja pripada kompaniji Procter&Gamble, i u doba pandemije COVID-19 ustrajno radi na provođenju mjera podrške onima kojima je to najpotrebnije. Zagrebačkom Crvenom križu Gillette je donirao 160.000 kn za nabavu i opremanje mobilnog centra koji će omogućiti pružanje prve pomoći u ovoj, ali i u mogućim budućim izvanrednim situacijama. Donacija Crvenom križu jedna je u nizu donacija koje Procter&Gamble poduzima u Hrvatskoj ali i diljem svijeta u duhu ključne ideje o davanju primjera koji potiču na činjenje dobrih djela. U doba pandemije koronavirusa to znači pomoć onima koji su u potrebi, ali i onima koji svaki dan pružaju pomoć.

Osim što podupire organizacije poput Crvenog križa, Procter&Gamble prepoznaje i pojedince velikog srca koji daju nesebičan doprinos zajednici u trenucima poput pandemije Covid-19. Mladi hrvatski odbojkaški reprezentativac Fran Peterlin bio je dio volonterske zajednice koja je pomagala svojim starijim, bolesnim ili siromašnijim sugrađanima tijekom najneizvjesnijeg perioda pandemije.

Kako si se odlučio na volontiranje tijekom pandemije?

Pomaganje drugima dio je mog odgoja od malih nogu. Cijela moja obitelj je na neki način uključena u volontiranje, ne samo sada tijekom pandemije, nego i inače. Kad se pojavio koronavirus znali smo odmah da ćemo pomagati ljudima u potrebi i brzo smo se organizirali dostavljajući pakete pomoći diljem Zagreba. Hrana, lijekovi, higijenske potrepštine, sve to je došlo do onih kojima je bilo neophodno.

Je li vas bilo strah da ćete se i sami zaraziti ili da ćete možda virus prenijeti nekome u svojoj okolini?

Fran Peterlin: Određeni rizik je postojao, ali smo se obavezno pridržavali svih propisanih higijenskih mjera kao i potrebnog razmaka prilikom dostave. Sve je prošlo u najboljem redu i ponosni smo što smo uspjeli doći do svih pojedinaca i obitelji koji su zbog pandemije bili u iznimno teškom položaju.

Pomaganje je sastavni dio mog života, baš kao i sport. Zahvalan sam što me Gillette prepoznao kao primjer drugima.

Svoj angažman je prepoznao i Gillette koji podupire tvoj volonterski rad i sportske uspjehe.

Fran Peterlin: Tako je i zahvalan sam Gilletteu i kompaniji Procter&Gamble što su baš mene prepoznali kao primjer mladim ljudima koji su u prilici pomagati pojedincima i obiteljima u potrebi. U vrijeme kada smo svi strahovali za živote naših najbližih, naših baka i djedova, prijatelja, susjeda, svih koji se nalaze u bilo kojoj od rizičnih skupina, shvatio sam još jednom koliko je važna organizirana pomoć. Ta mreža pojedinaca koji će se odazvati i pomoći ostavljajući svoje obaveze po strani je iznimno vrijedna, ali ne zaboravimo da je i njih potrebno osnažiti i da u velikoj mjeri ovise o donacijama kompanija kao što Procter&Gamble.

Dio ove vrijedne priče u kojoj i ti sudjeluješ je i donacija Crvenom križu?

Fran Peterlin: Gillette, čiji sam ambasador, zagrebačkom Crvenom križu je izrazio zahvalnost za svu pomoć koju su pružili ljudima u potrebi tijekom pandemije koronavirusa. Predana im je donacija u iznosu od 160.000 kn, a taj iznos će omogućiti nabavu mobilnog centra za pružanje prve pomoći tijekom mogućih sličnih situacija poput ove pandemije ili neke druge humanitarne krize ili prirodne katastrofe. Kao što sam rekao, organizirana pomoć je iznimno bitna, ali je neizmjerno važno pomoći i onima koji pomažu. Procter&Gamble i Gillette tu su napravili korak naprijed kako bi osnažili Crveni križ i sve volontere koji su umreženi dobrim djelima.

Iz tvojih odgovora nam je jasno zbog čega si postao zaštitno lice Gilletteove kampanje koja progovara o snazi koja potiče na dobro. No, tko je Fran Peterlin profesionalno?

Fran Peterlin: Imam 26 godina, rođen sam i odrastao u Zagrebu i član sam Hrvatskog odbojkaškog saveza. Trenutno igram u slovenskom Salonit Anhovu, a prije toga sam igrao i za klubove u Švicarskoj i Grčkoj. Ne mogu zamisliti život bez sporta pa studiram sportski menadžment, trenutno sam na 3. godini.

NAPOMENA: Podijelite i vi s nama svoju priču o lokalnim herojima koji su poput Frana Peterlina nesebično pomagali svojim sugrađanima tijekom pandemije Covid-19. Pošaljite nam imena i opišite na koji način su vas volonteri oduševili i potaknuli na volontiranje ili drugu vrstu pomoći ljudima u potrebi, a priče o njima ćemo objaviti u posebnom članku.

 

Za više informacija slijedite poveznicu: https://gillette.com/

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here