sajam na Bundeku (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na Bundeku je otvoren deseti, jubilarni sajam “Proizvodi hrvatskog sela” na kojemu će tijekom vikenda gotovo 400 izlagača iz cijele zemlje ponuditi svoje tradicijske, seoske proizvode, a posjetitelji će moći uživati i u nizu zabavnih, glazbenih i kulturnih priredbi.

Posjetitelji će na toj najvećoj sajamskoj priredbi autohtonih domaćih proizvoda hrvatskog sela moći kušati i kupiti tradicionalne proizvode hrane i pića, od suhomesnatih proizvoda, meda, ulja do kolača, te rukotvorine i suvenire tradicijskih obrta i kućne radinosti kakvi se ne mogu naći u trgovinama.

Ulaz je besplatan, a djeca i odrasli moći će uživati u izložbi “Drvo je prvo”, “Hrvatske pasmine domaćih životinja”, pratiti natjecanje mladih uzgajivača teladi “Bambino kup” (u nedjelju) te sudjelovati u ocjenjivanju proizvoda i pripremanju i kušanju tradicionalnih jela.

Sajam ima i humanitarni karakter – izlagači će donirati dio vlastitih proizvoda za siromašne o kojima skrbi Hrvatski Caritas. Dio tih donacija gradonačelnik Milan Bandić već je prilikom otvorenja uručio velečasnom Fabijanu Svalini, v.d. ravnatelju Caritasa. Caritas Zagrebačke nadbiskupije također će prodajom proizvoda iz radionice za osobe s posebnim potrebama prikupljati prihod za siromašne, a izlagače i posjetitelje informirati o akciji “Dobro se dobrim vraća”. (Online-Zagreb.hr /Hina)

FOTOGALERIJA: Proizvodi hrvatskog sela by Saša Zinaja

[nggallery id=464]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here