Početna Događanja (FOTO) Prvi vikend Špancirfesta “zapalio” Varaždin!

(FOTO) Prvi vikend Špancirfesta “zapalio” Varaždin!

Prvi vikend Špancirfesta završio je na najbolji mogući način. Iako je Varaždin u vrijeme festivala naviknut na velike gužve, bogat program i dionizijsku atmosferu, ovogodišnje 17. izdanje Špancirfesta bit će, čini se, svojevrsno mjerilo za budućnost. Slijedi sunčan, topao i sadržajima prepun tjedan.

Nakon sjajnog i izvrsno posjećenog koncertnog programa u petak i subotu, kada su Bajaga i Instruktori, Mando Diao, Maksim Mrvica, Rundek Cargo Trio, Pankrti, Nouvelle vague i brojni drugi osvojili festivalske pozornice, nedjelja je potpuno zaokružila i ispunila sva očekivanja.

Kod vile Bedeković svirali su Zoran Predin i Damir Kukuruzović group u intimnom akustičnom izdanju. Na Stančićevom trgu su strastveni trubači Dzambo Agusevi Orchestra pokrenuli publiku na ples. Na glavnoj pozornici kod Starog grada nedjelja je bila rezervirana za iznimno raznoliki program. Sjajni hrvatski Markiz i Jonathan zagrijali su nekoliko tisuća ljudi za nastup austrijske electro-swing atrakcije Parov Stelar koja je održala jedan od najboljih, najrasplesanijih i najzanimljivijih koncerata u povijesti Špancirfesta.

Drugi vikend Špancirfesta stići će za čas i donijeti će još mnogo glazbenih uzbuđenja od kojih će neka možda biti i postavljanje novih rekorda posjećenosti festivala. Tu se prije svega misli na koncerte S.A.R.S.-a i Bad Copyja u petak, te Dubioze Kolektiva i Gogol Bordella na pozornici Stari Grad. Dubioza i S.A.R.S., kao dvije daleko najpopularnije regionalne koncertne atrakcije, već sad su prešli nekoliko tisuća ulaznica te se s pravom očekuje da do vrha napune najveću pozornicu Špancira.

Ulični i kreativni program, radionice, performeri, glazbenici, Uska ulica i cjelokupna ponuda festivala već danas nastavlja punom parom. Kod vile Bedeković, umjesto glazbe na pozornici, postavljen je teatar. U ponedjeljak će Kerekesh teatar izvoditi predstavu Ljubaf. Pozornica kod Starog grada će se slijedećih nekoliko dana malo odmoriti, ali zato Stančićev trg nastavlja s koncertnim programom. U ponedjeljak nastupaju slovenski eksperimentalni udaraljkaški kolektiv The stroj, a do kraja tjedna izredat će se Miroslav Evačić i Čardaš blues band u utorak, Movits! u srijedu te La Fanfare en Petard u četvrtak.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here