otvorenje vrtića u Središću (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Središće je dobilo novi vrtić, područni objekt vrtića Zapruđe. Svečano je otvoren jučer, a od ponedjeljka će u njegovim prostorima  boraviti  stotinjak djece u pet jasličkih i jednoj vrtićkoj skupini te 18 djelatnika predškolskog odgoja. Nalazi se u Ulici Ede Murtića, bivšoj Stonskoj.

– Povećanje kapaciteta dječjih vrtića u Zagrebu odvija se planski i kontinuirano,- rekao je gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši i kako objekt otvara s osobitim zadovoljstvom.

Gradonačelnik je također najavio stotinjak novih odgojnih skupina do kraja godine, a sve u sklopu programa širenja gradske vrtićke mreže.

Novootvoreni dječji vrtić prostire se na 578,20 četvornih metara unutarnjeg i 665 četvornih metara vanjskog prostora. Ima višenamjensku dvoranu i igraonice, prostor za pripremu hrane i ograđeno igralište.

Ravnateljica Božana Lasić istaknula je kako prostor omogućuje rad u manjim skupinama, prilagođen je djeci pa je i rad u njemu znatno lakši i kvalitetniji. Za svaku skupinu brinut će po dvoje odgajatelja što je također jedan od glavnih ciljeva u predškolskom odgoju.

otvorenje vrtića u Središću (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=396]

2 Komentari

  1. Zanima me je li u taj vrtić upisano i koje dijete sa poteškoćama, odnosno bi li moglo biti uopće upisano i postoji li koji radni terapeut među zaposlenima?

  2. Umirovljena sam odgajateljica iz dotičnog vrtića.Neizmjerno dijelim sreću prvo sa našim klincima i njihovim roditeljima,a posebice sam sretna što se otvaraju vrtići u našem gradu.Veliki je to značaj za rješenje problema zaposlenih roditelja a jednako tako i za zapošljavanje potrebnih profesija u statusu dječjih vrtića.Veselim se takvim novim objavama !
    Bog neka blagoslovi svu jecu,roditelj i djelatnike,a posebno one koji su ovaj projekt doveli do realizacije !
    ….umirovljena odgajateljica Marija Šikić