Početna ZG vodič Trgovine, usluge FOTO: Otvorena Kuća piva – 113 vrsta iz 16 zemalja

FOTO: Otvorena Kuća piva – 113 vrsta iz 16 zemalja

Autor:
Jasminka Kovačević /Saša Zinaja
[email protected]

Ioana i Silvije Tomljanović (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Tamno, svijetlo, crveno, pšenično, voćno, ječmeno, bezalkoholno, ljetno, premium… i mogli bismo tako još nabrajati sve vrste piva koje će nuditi u Kući piva svečano otvorenoj na Trešnjevki. U Gorjanskoj 22, na jednom mjestu, naći će se sve što se u Hrvatsku uvozi, 113 marki iz 16 zemalja.

– Trudimo se imati prihvatljive cijene, tek oko kunu do kunu i pol više od diskonta,- rekao nam je vlasnik Silvije Tomljanović.

Cijene je donekle formirao obližnji Vrutak, ali i želja da se ljubitelji piva osjete dobrodošlima u novootvorenoj Kući. Neposredni i srdačni vlasnici Ioana i Silvije Tomljanović na otvorenju su pokazali kako će se u prodavaonici za promociju i prodaju piva kupci i posjetitelji osjećati ugodno.

Za kupce vrata Kuće piva otvorit će se u utorak, 15. veljače. Prodavaonica će raditi svakoga dana od 9 do 22 sata, a nedjeljom od 9 do 12 sati.  U prizemlju je prodajni dio dok će na katu biti povremene promocije piva i drugih sadržaja u vezi s omiljenim pićem.

“Tomislav nas je spojio”

Uz točeno belgijsko pivo razgovaramo sa Silvijem Tomljanovićem o počecima – privatnim i poslovnim. Je li točno da je supružnike zbližilo pivo?

– Tomislav pivo bio je moj izbor te burne večeri koja je završila tučnjavom, spojilo nas je u “Sedmici” u Kačićevoj,- prisjeća se uz smijeh vlasnik Kuće piva. Danas, kada može birati između svih u Hrvatskoj dostupnih vrsta izbor mu je dimljeno pivo Bamberg.  Kako je supruga Ioana Rumunjka isprobao je i njihova piva, no kaže ipak je riječ o naciji koja preferira vino. Piva su im poput naših: ožujskog, pana i karlovačkog. Rumunjska piva neće se prodavati uz kineska, tajvanska, ruska i druga nama prilično nepoznata, ali su ga gosti na otvorenju dobili kao poklon.

Kuća piva (Foto: Kuća piva)

– Trudit ćemo se pokazati kako nas pivo povezuje kao što je povezalo tvrtku Zagrebačkim ulicama, Kuću piva, Purgera i mene,- rekla je domaćica Ioana Tomljanović. Završila je socijalni rad i management, ali je ljubav prema Purgeru i pivu prevagnula. Dio privrženosti Zagrebu koji osjeća njezin suprug, prešao je i na nju. Tako je oboma trenutno najveća želja pretvoriti Kuću piva u dio kulturne i turističke ponude grada.

Cilj koji su si postavili Tomljanovići nije nedostižan. Na otvorenju su bili predstavnici rumunjskog i belgijskog veleposlanstva, Grada pa i mnogobrojni novinari. Uz pivo i Kraljeve ulice bio je to ugodno druženje kakva Zagrepčani vole jer, kao što je dobro primijetila domaćica, kada svi žure mi kažemo “Polako, imamo vremena”.

[nggallery id=390]

2 Komentari

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here