Početna Fotogalerija FOTO: Izložba Lego kockica osvojila publiku

FOTO: Izložba Lego kockica osvojila publiku

City diorama (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Već prvoga dana izložba “Kockice Expo 2010 – Čarobni svijet Lego kockica” oduševila je publiku. Ono što posjetitelji mogu vidjeti u Tehničkom muzeju premašilo je sva očekivanja. Jer tko se kao dijete ili možda čak kao odrastao nije poigrao s njima? Za velike gradnje obično nije bilo dovoljno materijala, a kako to može izgledati kada ima na desetke ili stotine tisuća kockica mogli smo tek pretpostaviti – sve do izložbe u Tehničkom muzeju.

Samo na City diorami, tom umanjenom modelu realne scene, radilo je 20-tak ljudi nekoliko dana. Grad je napravljen na 20-tak četvornih metara od 150.000 kockica. No, to je tek jedan od izložaka pred kojima zastaje dah. Matija Pužar, zaljubljenik u Lego napravio je zgradu Hrvatskog narodnog kazališta od 55.000 kockica! Iako s upola manje legića oduševljenje izaziva i zagrebački Umjetnički paviljon. Djelo je Matije Grgurić, predsjednik kluba Kockice koji okuplja različite generacije, a svima je zajednička ljubav prema Legu.

Millenium falcon, svemirski brod iz serijala Star Wars napravio je Karlo Matković. Potrošio je “samo” 5.176 kockica. Gordan Grgurić u neboder je uložio oko 6.000 kockica. Lego kao sponzor izložbe pridonio je s nekoliko atraktivnih eksponata među kojima je i glava Alberta Einsteina napravljena od 250.000 kockica.

U svijet popularne igračke vodi nas kustosica i autorica izložbe  Davorka Petračić. Uživati u legićima postavljenim u Tehničkom muzeju možemo do 24. lipnja. U fotogaleriji Saše Zinaje što vas sve čeka!

FOTOGALERIJA: Čarobni svijet Lego kockica

[nggallery id=79]

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here