Početna Lifestyle (VIDEO i FOTO) Glumac Slavko Sobin pomaže azilu Dumovec

(VIDEO i FOTO) Glumac Slavko Sobin pomaže azilu Dumovec

Poznati hrvatski glumac Slavko Sobin, kojeg će se ubrzo moći gledati u novoj seriji na HRT-u “Crno-bijeli svijet”, odazvao se pozivu zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje Dumovec gdje je nekoliko sati proveo u igri sa štencima. U Dumovcu se nadaju kako će se ubrzo javiti potencijalni udomitelji ovih preslatkih mješanaca te ih tako spasiti od snijega i hladnoće koji su azil prekrili jednako kao i cijelu Hrvatsku.

Kako piše portal She.hr, u azilu se trenutno nalazi 30-ak štenaca. Iako svi psi iz azila Dumovec zaslužuju novi dom, najgore je kada štene uđe u azil i u njemu dočeka starost. Prema riječima Jagode Radojčić, štencima se nakon prve godine starosti šanse za udomljavanje smanjuju za 50% pa je stoga od velike važnosti ove štence udomiri što prije.

Dumovec dobio poligon za trening

U azilu i kod privremenih udomitelja s kojima azil ostvaruje partnerski odnos trenutno boravi više od 200 pasa, od kojih su neki u azilu već godinama. Svake godine šanse za pronalaskom obitelji koja će ih voljeti sve se više smanjuju, iako volonteri i osoblje azila svakodnevno rade na njihovoj socijalizaciji, učenju trikova i sl., piše She.hr.

Nedavno je u Dumovcu izgrađen i poligon koji psima omogućava da se malo više i češće istrče te uče ponekim trikovima. Kako kažu iz azila, time se šansa za njegovim udomljavanjem dodatno povećava s obzirom da udomitelj usvaja psa koji će se nesumnjivo lakše prilagoditi novom okruženju.

Slavko Sobin rado se odazvao pozivu iz Dumovca s obzirom da je i sam strastveni ljubitelj životinja te udomitelj. Tijekom studija u Los Angelesu susreo se s kujicom Scampy koju je uz pomoć jedne lokalne udruge uspio spasiti i dovesti u Hrvatsku. “Još od faksa, Scampy mi je najvjerniji suputnik i drug”, kaže Slavko.

Pse za udomljavanje i informacije vezane uz to možete pogledati na web stranici azila Dumovec te na njihovom Facebook profilu.