Nakon velikog uspjeha prva četiri izdanja, 5. Flamenco Festival Zagreb pod nazivom „Perspectivas“ i ove godine priprema bogat program, odraz aktualnog umjetničkog stvaralaštva flamenco scene na ovim prostorima.

Od 4. do 6. rujna  2016. ljubitelji ove umjetnosti moći će uživati u sinergiji tradicionalnog i modernog flamenca, susretu flamenca i sufi umjetnosti, ali i besplatnim događanjima.

Festival će 4. rujna u Zagrebačkom kazalištu lutaka otvoriti zagrebačka flamenco pjevačica Nina Ćorić i sarajevski gitarist Mirza Redžepagić u suradnji sa sufi umjetnikom iz Novog Pazara Almedinom Varošaninom, fuzijom flamenca i sufi umjetnosti. Svečano otvorenje Festivala predviđeno je za 20:00 h. Cijena ulaznice je 60,00kn, blagajna Zagrebačkog kazališta lutaka.

5FFZ_PressPhoto4_Susreti

Priču o osobnoj borbi tradicionalnog i modernog, konvencionalnog i slobodnog, ispričat će drugi dan Festivala, 5. rujna u 20:00h, plesačica Saška Šašić svojom predstavom „Metamorphosis“ u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Cijena ulaznice je 60,00kn, blagajna Zagrebačkog kazališta lutaka.

Umjetnici iz Hrvatske i susjednih zemalja zajedno s umjetnicima iz Španjolske nastupit će  6. rujna u 21:00 h, s tradicionalnim flamencom u vidu „Tablao“ izvedbe, u kultnom Mojo baru u ulici Fra Grge Martića 5. Program je besplatan za sve posjetitelje.

Najbolju dobrodošlicu Festivalu pripremiti će najpoznatiji zagrebački flamenco gitarista Tomislav Tenšek Snoopy i njegov legendarni bend Duende.  Na terasi Mojo bara u ulici Fra Grge Martića 5,  u subotu 3. rujna od 12:00 do 14:00  sati, zajedno s organizatoricom  Festivala Ninom Ćorić. Sve posjetitelje odvesti će na putovanje u srce Andaluzije. Pjesma, gitara, sangria i rumba flamenca najbolja su pozivnica i najava 5. Flamenco Festivala Zagreb. Program je besplatan za sve posjetitelje.

Kroz tri dana Festivala renomirani umjetnici iz rodne zemlje flamenca, Španjolske, zajedno s hvalevrijednim umjetnicima s naših prostora još jednom će prikazati univerzalnost flamenca. Stoga s veseljem pozivamo sve da budu dio ove priče.