Tradicionalna akcija Donesite i vi osmijeh u bolnice, koja za cilj ima podršku udruzi CRVENI NOSOVI, uspješno je završena nakon gotovo dva mjeseca, a klaunovidoktori započinju s redovitim posjetama bolnicama u Slavoniji točnije nastavljaju redovite posjete Osijeku sklopu ove akcije, održao se u srijedu 25. siječnja u Osijeku gdje su popularni CRVENI NOSOVI razveselili mališane koji se nalaze na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek, a krenuli su i s posjetama bolnicama u Vukovaru i Vinkovcima. Dobro poznati među djecom i roditeljima, klaunovidoktori postali su značajan dio bolničkog okruženja usmjerenog na dobrobit djece i uvažavanje potreba bolesnog djeteta za igrom i radošću, a zahvaljujući akciji u kojoj su protekla dva mjeseca sudjelovali svi građani kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama, u bolnice ova tri slavonska grada redovito će donositi smijeh i utjehu. Ovom je prilikom u osječkoj bolnici udruzi CRVENI NOSOVI simbolično uručena i donacija tvrtki Henkel i Konzum u iznosu od 84.000,00 kuna.

„Jako smo sretni što smo zahvaljujući ovoj zajedničkoj akciji započeli redovne posjete klaunovadoktora djeci na liječenju u bolnicama u Vukovaru i Vinkovcima te možemo nastaviti redovne posjete bolnici u Osijeku. Uz Zagreb, Rijeku, Zadar, Split i Osijek sada ćemo biti prisutni u Vukovaru i Vinkovcima i to sve zahvaljujući podršci građana koji prepoznaju vrijednost i važnost posjeta klaunovadoktora djeci na liječenju. Hvala građanima koji su se treću godinu zaredom uključili u akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice i omogućili klaunovimadoktorima da šire radost i smijeh diljem Hrvatske. Zahvalni smo i partnerima na projektu, Henkelu i Konzumu koji su i ove godine podržali rad CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora“, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA.    Važnost posjeta klaunovadoktora prepoznali su u bolnicama u kojima s nestrpljenjem iščekuju svaki novi posjet. “Zahvalni smo donatorima što su omogućili da i Klinika za pedijatriju KBC-a Osijek bude uvrštena u akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice. Zahvalni smo i djelatnicima udruge CRVENI NOSOVI što nas nisu zaboravili te nam svojim dolaskom olakšavaju liječenje jer je dobro poznato da za uspješnost liječenja nisu potrebni samo dobri lijekovi nego i dobro raspoloženje. Svojim dolaskom uveseljavaju ne samo ležeće pacijente već i one koji u ambulanti čekaju na pregled, ali i medicinsko osoblje”, kazala je Sanja Dorner, dr. med. v.d. predstojnice Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

Partneri, Henkel i Konzum ponosni su na akciju zahvaljujući kojoj su CRVENI NOSOVI dosad održali posjete u Zagrebu, otvorili program posjeta u Splitu gdje su izabrali i nove klaunovedoktore, a sad će dobro raspoloženje donijeti i u Slavoniju.

„Jako smo ponosni na ovu akciju i zahvalni svim našim kupcima što nas podržavaju iz godine u godinu kako bi CRVENI NOSOVI uistinu donijeli osmijehe najmlađima u vrijeme kad su im podrška, veselje i optimizam najpotrebniji. Dosad smo s CRVENIM NOSOVIMA posjetili djecu u Zagrebu i Splitu, i posebno nam je drago što se ove godine akcija širi na istočni dio Hrvatske i što smo danas ovdje u Osijeku kako bi malim pacijentima i njihovim roditeljima bar malo olakšali trenutke boravka u bolnici. Drago nam je i što nas iz godine u godinu u ovoj akciji prati i naš partner Konzum, a zajednička nam je nagrada smijeh koji vidimo na licima djece“, izjavila je Vanja Legvart, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adria regiju.

„Drago nam je da je ova akcija dala konkretne rezultate. Time je pokazala da je suradnja Konzuma, Henkela i CRVENIH NOSOVA bila sadržajna te da je sasvim konkretno pomogla malim pacijentima čiji je osmjeh bio najveća vrijednost u ovoj akciji“,  izjavio je Petar Tanta, voditelj odnosa s javnošću Konzuma.

Klaunovidoktori, u suradnji s međunarodnom organizacijom RED NOSES Clowndoctors International u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine i svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Njihovi osnovni rekviziti: osmijeh i crveni nos glavni su jamac dobre atmosfere na dječjim odjelima bolnica na kojima smijeha nikad ne može biti previše, a zahvaljujući ovoj akciji svi mogu pomoći donijeti im osmijeh u bolnice.