Već četvrtu godinu zaredom, Boris Bakal i njegovi Bacači sjenki, pojačani svojim suradnicima iz najrazličitijih profesija i umjetnosti – od psihologije do video mappinga – organiziraju intermedijalnu filmsku školu “Frooom”.

Frooom je inovativan obrazovno-odgojni program, namijenjen djeci i mladima od 9 do 14
godina, koji ih upoznaje s onim što ne vide gledajući filmove, tv-serije, spotove, kompjutorske igre i web-medijske programe. Kroz intenzivni obrazovni proces djeca uče o
prirodi filma ekperimentirajući sa svim onim što je do filma, kakvog ga danas mi poznajemo, dovelo: od kineskih zoetropa, preko manirističkih optičkih eksperimenata, animacija fotografije i camere obscure, do tonskog filma u boji, računalnih programa i digitalne tehnologije.

Polaznicima radionice se kroz suvremene metode sudjelovanja u procesu nastave pružaju osnove cjelovitog promišljanja filmske i vizualne kulture uvidom u složen i uzbudljiv proces nastajanja filmske umjetnosti. Kroz takav timski rad djeca se također uče odgovornosti, strpljivosti te stiču nova iskustva i prijatelje.

Službeno otvorenje Froooma bit će obilježeno dan prije početka radionica, u nedjelju 28. lipnja, u posljepodnevnim satima. U goste stiže nizozemski glazbenik i umjetnik Martien Groeneveld koji na svojim vlastitim instrumentima neobičnih oblika i ludih dimenzija stvara moguće i nemoguće zvukove.

Prijave za samu školu šalju se na [email protected] ili 098 98 29 347, kao i rezervacije na jednom od termina:
29. lipnja – 3.srpnja / 6.srpnja – 10.srpnja / 13. srpnja – 17. srpnja

Iza iste adrese krije se i stručni žiri koji pregledava autorske filmove budućih Frooomovaca na temu Zašto volim film te do isteka zaliha dijeli besplatno mjesto na drugom i trećem terminu.

U raspored edukacija FROOOM-a uključeno je osiguranje svih polaznika te kvalitetan topli obrok, a radionica se odvija uz stalnu prisutnost iskusnog psihologa.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here