U subotu 20. lipnja, na zagrebačkom Jarunu, održat će se FESTIVAL VJETRA čiji su začetnici zagrebački surferi Davor Šarić i Marko Kuten, koji su u potrazi za vjetrom i valovima proputovali jedne od najegzotičnijih destinacija na svijetu.

Surf klub “Tri Strijele” s vremenom je postao jedan od nekolicine klubova u Europi koji besplatno organiziraju pravo surfersko druženje i romantičnu koncertnu atmosferu uz zalazak sunca povodom Svjetskog dana vjetra. Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).

Cjelodnevni program Festivala vjetra započinje u 10 sati izložbom radova sa likovnog i foto natječaja “Vjetar i val”, u kojem je Surf klub “Tri strijele” djeci i mladima grada Zagreba darovao 50 besplatnih škola surfanja za najkreativnije radove.

Koncertni program

Osim toga, djeca će moći izrađivati vjetrenjače od papira, a posjetitelji će kroz prezentacije moći saznati i koju informaciju više o jedrenju, jedrenju na dasci, modelima jedrilica na daljinsko upravljanje, kitesurfingu, zmajarenju i blokartu (jedrenje na suhom pogodno i za osobe s invaliditetom). Posebno zanimljivo je cjelodnevno puštanje zmajeva te skupno oslikavanje jedra.

festival vjetra
Artan Lili

Večernji koncertni program započinje u 17 sati. Festival vjetra upotpunit će beogradska grupa “Artan Lili”, trenutno jedno od najzanimljivijih glazbenih imena u regiji. Odlični Varaždinci iz grupe “Vlasta Popić” po drugi puta sviraju na Festivalu vjetra na zahtjev publike, a u zagrebački zalazak sunca uvest će nas zagrebačka grupa “Felon” predvođena Denisom Katancem, istinskim pjesnikom i ovogodišnjim voditeljem koncertnog programa. Ulaz na festival i koncerte je besplatan.

RASPORED DOGAĐANJA

10:00h
Izložba dječjih radova s likovnog natječaja “Vjetar i val”
Izložba fotografija sa foto natječaja “Volim vjetar”
Izrađivanje vjetrenjača od papira (za djecu do 10 g.)
Puštanje zmajeva na vjetru – tijekom cijelog dana za sve zainteresirane

12:00h-16:00h
Regata windsurfing – Global winda day – Longboard kup Tri strijele
Regata jedrenje – Yacht Club Zagreb, JK Sv. Nikola

16:00h
Oslikavanje jedra (djeca iz YCZ i ostali koji se priključe)

17:00h-23:00h
Koncert mladih BENDOVA IZ REGIJE
17:30-18:15 Kapetan Snješka
18:30-19:15 Nikol, Luka i Vedran
19:30-20:30 Felon
20:45-21:45 Artan Lili
22:00-23:00 Vlasta Popić