Treće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma održat će se 24. i 25. ožujka u zagrebačkom kinu Europa.

Ova manifestacija uključuje cjelovitu sliku godišnjeg stvaralaštva hrvatske animacije, s time da program donosi sveukupno 73 animirana filma. Natjecateljski program u trajanju od 150 minuta donosi 28 naslova raspoređenih u četiri kategorije: autorski film, studentski film, namjenski film te film djece i mladeži.Program Panorama pak sadrži sve filmove pristigle na natječaj, a broji 36 animirana filma. Popratni program uključuje dvije retrospektive: filmove doajena Zagrebačke škole animiranog filma Zlatka Boureka te članice žirija Bärbel Neubauer.

Filmove za natjecateljski program odabrala je Selekcijska komisija u sastavu Ivana Jurić, prošlogodišnja dobitnica Grand Prixa i Margit Antauer dok će odluku o najboljim filmovima iz konkurencije donijeti tročani žiri u sastavu Margit Antauer, Bärbel Neubauer i Daniel Šuljić. Margit Antauer tijekom svog tridesetpetogodišnjeg rada u hrvatskoj kulturi surađivala je na mnogim značajnim projektima i festivalima od Osijeka do Dubrovnika. Od 1992. do 2006. godine bila je voditeljica ureda za priredbe u Zagrebu Koncertne direkcije Zagreb i organizacijska direktorica Svjetskog festivala animiranog filma. Sudjelovala je u radu selekcijskih komisija i ocjenjivačkih sudova mnogih međunarodnih festivala animacije, a dobitnica je godišnje nagrade međunarodne udruge animiranog filma ASIFA-e za svoj doprinos razvoju umjetnosti animacije.

Program ovogodišnjeg festivala donosi i veliki broj studentskih filmskih ostvarenja, pa je u skladu s time organizirano i predstavljanje studenata Odsjeka za film i nove medije pri Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu te razgovori s mladim autorima, a sve s ciljem kako bi se široj publici približilo stvaralaštvo mlađih generacija autora animiranih filmova.

Kompletan festivalski program je besplatan. Festival hrvatskog animiranog filma započinje 24. ožujka projekcijama u 11 sati, a završava 25. ožujka dodjelom nagrada u 20 sati.