Expert, najveći svjetski lanac trgovaca potrošačke elektronike, kućanskih uređaja, računala i informatičke opreme danas je otvorio svoja prva dva prodajna centra u Hrvatskoj, u Škorpikovoj 22 na zagrebačkom Jankomiru i u Resniku.

Hrvatska je tako postala 18. europska zemlja, odnosno 21. na svijetu u maloprodajnom lancu prodavaonica Expert koje godišnje ostvaruju promet veći od 20 milijardi eura, od čega 50 posto u Europi.

Expert International time ostvaruje svoje ciljeve razvoja u novim zemljama Europske unije. Dio je to njihove strategije jačanja ovoga istinski velikog paneuropskog maloprodajnog brenda – prodajnih centara u kojima stanovnici Europe godišnje ostvaruju više od 350 milijuna kupnji. Do kraja godine Expert u Hrvatskoj namjerava otvoriti još 8 prodajnih centara. Veliki suvremeno uređeni prodajni centri s ponudom svjetski poznatih proizvoda po iznimno prihvatljivim cijenama, nude ugodnu atmosferu tijekom kupnje i suradnju sa susretljivim prodavačima koji daju vrlo stručne i iskrene savjete.

Tvrtka Expert Adria je pristupanjem u Expert grupaciju ostvarila mnogobrojne koristi. Osim prava na uporabu svjetski poznatog imena, menadžerske potpore i tehnologije marketinga, tu je i niz opipljivijih vrijednosti. Među njima najznačajnije su koristi od nabave proizvoda od svjetskih proizvođača temeljem objedinjenog ugovaranja nabave prema zajedničkim potrebama više od 3.000 europskih prodajnih centara (što za krajnjeg kupca znači jeftiniji proizvod), te jamstva za ranu raspoloživost najnovijih proizvoda. Osim toga, potrošači će od sada moći “kod kuće” nabavljati i niz ekskluzivnih proizvoda koji se nalaze samo u ponudi prodajnog centra Expert.

Expert u Hrvatskoj procjenjuje da će temeljem dugoročnog ugovora s tvrtkom Expert International moći planirati stabilan razvoj i snažno napredovati na domaćem tržištu. Tako, uz ostalo, do kraja ove godine namjerava otvoriti još osam prodajnih centara u Hrvatskoj – četiri u Zagrebu, te po jedan u Čakovcu, Rijeci, Slavonskom Brodu i Šibeniku.