ETCRavnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč izabrana je za predsjednicu Europske kazališne konvencije (ETC) na glavnoj skupštini ETC-a koja je održana u Nottinghamu od 26. do 29. svibnja, priopćeno je iz ZKM-a.

Europska kazališna konvencija (ETC) osnovana je u Francuskoj 1988. godine radi boljeg promicanja suvremenoga dramskog pisma i inovativnih kazališnih kreacija u Europi. Zagrebačko kazalište mladih član je ETC-a od svibnja 2008. godine, a 2009. godine Dubravka Vrgoč izabrana je za potpredsjednicu.

Cilj ETC-a je povezivati kazališne profesionalce, otkrivati novu publiku, poticati stvaralaštvo mladih te isticati različitost europskih jezika i kultura. Konvenciju čini 47 kazališta iz 25 zemalja u kojima se godišnje izvede 16.000 predstava pred osam milijuna gledatelja. Trenutačno je najznačajnija i najbrojnija europska organizacija koja okuplja institucionalna kazališta iz gotovo svih dijelova Europe.

U sklopu ETC-a ostvaruju se međunarodne razmjene predstava te zajednički teatarski programi čije je središte interesa jezična različitost, umjetničko obrazovanje i europski identitet u teatru.