U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Nova je ovo inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni i tijekom cijele godine.

Središnji događaj u Hrvatskoj najavljen je za subotu, 12. rujna, kada će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati cjelodnevne sportske aktivnosti za sve građane, a jedan od velikih događaja tog dana je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koji će se održati na Europskom trgu u 19 sati.

“Pozivamo sve građane da nam se pridruže 12. rujna 2015. godine na jezeru Bundek koje će biti mjesto prepuno sportskih i zabavnih aktivnosti te radionica u kojima će svi moći sudjelovati, vidjeti, okušati se, informirati, naučiti ili dobiti poticaj za bavljenje nekom vrstom aktivnosti. Pozivamo i sve predstavnike sportskih saveza, klubova i udruga da kroz taj tjedan, pa i cijeli mjesec, svojim doprinosom i aktivnostima obilježe ovu inicijativu te da nastave širiti poruke Europskog tjedna sporta kroz cijelu godinu, što je i jedan od ciljeva Europske komisije. Sve informacije o događajima mogu se naći na Facebook stranici Europskog tjedna sporta i na web stranici koju ćemo ovih dana pokrenuti“ – otkrila je Marija Crnković, koordinatorica projekta za Hrvatsku.

„Zadaća nam je da se uključimo u akciju resornog ministarstva jer promiče vrijednosti zdravlja i života. Sport je zdravlje i sport je život! Naša zemlja je jedna od najljepših zemalja svijeta, ima predivnu prirodu, iskoristimo to! Moja sportska karijera bila je nastavak mladenačke igre u prirodi, košarke s prijateljima na sportskim terenima Mladost, trčanja na Jarunu, veslanja na Badiji, druženju s vršnjacima… Važno je da podržimo ovaj projekt zbog djece, ali i odraslih. I oni trebaju biti tjelesno aktivni. Ja sam i danas aktivan.“ – rekao je Dubravko Šimenc „ambasador“ Europskog tjedna sporta.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okupit će pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here