Koje je naličje uspjeha, je li važnije imati dobrog taksista ili dobrog frizera, koji su najveći izazovi u mentalnom zdravlju žena, od čega nikad ne odustaju te je li imposter sindrom i dalje toliko prisutan, ali i o mnogo čemu drugome, pa i vrlo otvoreno o seksualnosti i seksu – koji godinama, složile su se sve prisutne dame, postaje sve bolji i bolji… – razgovaralo se uz puno smijeha na prvom Elle Brunchu #shareyourstory koji se održao u zagrebačkom RougeMarin Parku.

U bajkovitom okruženju najljepšeg zagrebačkog parka koji se tijekom ljeta pretvara u prostor za uživanje svim osjetilima sve je bilo u znaku breskve, ljetnog voća koje, baš poput žene kojima je ovaj brunch posvećen, osvaja svojom puninom okusa, toplom i nježnom unutrašnjosti, ali i prekrasnom vanjštinom koja plijeni pozornost i kad nije savršena. A baš tu savršenost u nesavršenosti slavi Elle te je ovaj, ali i svaki novi brunch zamišljen kao sigurno mjesto gdje će se svi prisutni nasmijati, inspirirati, saznati da nisu sami u izazovima i blistavim (i malo manje blistavim) trenucima navigiranja uspjeha, mentalnog zdravlja i ženske sreće. Osim toga, upravo boju breskve Pantone je proglasio onom koja će obilježiti 2024. godinu.

Elle od samih početaka strasno slavi ženu u svoj njezinoj punini, sa svim vrlinama i manama, te su domaćice bruncha – direktorica Elle Hrvatska Ivona Čulo, direktorica prodaje i marketinga Elle Hrvatska Ana Bat i glavna urednica Elle Hrvatska Jelena Veljača – bile su više nego ponosne što su baš žene s velikim „Ž“, koje su došle na Elle Summer Brunch, postale dio Elle obitelji – neurokirurginja Nikolina Sesar, glumice Nataša Janjić, Nina Violić i Judita Franković Brdar, poduzetnica Lana Rosandić, nagrađivana spisateljica Ivana Bodrožić, modna stručnjakinja dr.sc. Petra Krpan, ravnateljica Drame HNK Zagreb Tena Štivičić, ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka, stručnjakinja za EU fondove Ariana Vela, novinarka i urednica kulture Ivana Antunović Jović, TV urednica i novinarka Ivana Paradžiković, joga majstorica Petra Bianco, modna novinarka Nives Bošnjak, te uspješne influencerice Karla Zelić, Luna Valas, Tea Dujmić, Svea Petrić i Laura Bakin.

Osoblje RougeMarin Parka, na čelu s poznatim chefom Marinom Medakom, pobrinulo se za gastronomski doživljaj kojeg ćemo se još dugo sjećati. Nakon koktela dobrodošlice Bellini u kojem je, naravno, glavni sastojak bio sok od breskve, meni je započeo tostiranim lepinjama s pikantnim satarašem, trganom burattom, vlascem i mikro zelenjem. Uslijedila je salata s quinojom, breskvama, cherry rajčicama, uz dodatak tostiranih pinjola, pesta od pistacija, rikule i baby špinata. Naravno, što bi bio brunch bez odličnog deserta i vrhunskog pića? Za to je bio zaslužan sladoled od vanilije obogaćen breskvama i šlagom te pjenušac Royal Hill.

Ovaj poseban događaj bio je prilika za druženje, razmjenu iskustava i slavljenje ženskih postignuća u opuštenom i ugodnom ambijentu. Uz puno smijeha i iskrenih zagrljaja sve redom uspješne žene podijelile su svoje intimne priče o uspjesima i neuspjesima, inspiracijama, anegdotama, ali i izazovima s kojima su se suočavale na svom putu. Poseban naglasak bio je na podršci i međusobnom osnaživanju, što je bilo vidljivo kroz inspirativne razgovore i pozitivnu energiju koja je ispunjavala prostor.

Stol je bio ukrašen posebnom biljkomjedarcem koja se naziva i ženska sreća jer, prema narodnom vjerovanju, ženi donosi ljubav, zdravlje, i – novac! Ne treba joj puno pažnje iako voli kad je oko nje toplo i ugodno, a donosi velike lijepe bijele cvjetove i otporna je na sve izazove – upravo kao Elle žena! Po jednu „žensku sreću“ svaka je uzvanica dobila na poklon kao uspomenu na ovo i podsjetnik na neka nova druženja, kao i personalizirani ekskluzivan poklon paket Biologique Recherche proizvoda i najnovije odabrane ‘PULS – čitaj najbolje’ naslove izdavača Egmont Hrvatska.