Početna 1NA1 Epidemija S.A.R.S.-a!

Epidemija S.A.R.S.-a!

Epidemija S.A.R.S.-a kulminirat će velikim dvodnevnim koncertom u Domu sportova 21. i 22. listopada, što je ujedno i rođendanska proslava na koju su dobrodošli svi fanovi iz regije.

Žarko Kovačević spremno odgovara na naša blic pitanja!

1. Sars svoj 10. rođendan slavi dvodnevnim koncertom 21. i 22.10. u zagrebačkom Domu Sportova. Zašto ste odabrali baš Zagreb za taj veliki dan?

Tijekom cijele godine imamo slavljeničku turneju po svim gradovima, a Zagreb nam je jedna od najdražih destinacija, odlučili smo napraviti dvodnevnu slavljeničku žurku.

2. Koja vam je najljepša uspomena s nekog od zagrebačkih koncerata?

Rasprodan Dom sportova 2014. godine je bio jedan od najemotivnijih koncerata u našoj karijeri, ali mi je najupečatljiviji momenat zapravo bio na tonskoj probi kada sam stao na sred partera i okrenuo se oko sebe, pogledao u praznu dvoranu i sasjekla me je činjenica da će par sati nakon toga cijela dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta ljudima koji nas vole i podržavaju. Od tog momenta pa sve do kraja koncerta me nije puštala trema i nalet adrenalina.

3. Vaša publika je internacionalna. Koji je recept vašeg uspjeha u cijeloj bivšoj državi?

Koliko god da nas dijele razne granice, razumijemo se mi veoma dobro i proživljavamo iste probleme. Zato nas ne čudi činjenica da smo podjednako popularni na cijelom Balkanu.

4. Primjećujete li kakve razlike u publikama u različitim gradovima i državama?

Ima razlika od publike, ali ne bih mogao da to povezati s određenim gradom, jer se dešava da i u istom gradu na dva koncerta bude različita publika i energija koju nam šalju na binu.

5. Budući da se bliži datum koncerta, a i inače ste stalno po nastupima, imate li uopće vremena za privatan život, putovanja i izlaske nasamo?

Ove godine smo imali savršen tempo koncerata koji nas nije toliko opteretio i imali smo dosta vremena i za privatne obaveze i odmor koji je uvijek dobrodošao.

6. Najavili ste da više nećete snimati albume. Jeste li to odlučili zbog financijskih razloga ili se želite približiti novim generacijama?
Ni jedno ni drugo… Oprostili smo se od forme albuma i odlučili smo se da ubuduće izdajemo pjesme u formi singla jer mislimo da ćemo ih tako bolje ispromovirati.