Electrolux je u suradnji s UNICEF-om proveo niz aktivnosti s ciljem jačanja svijesti o udomiteljstvu i pružanja potpore udomiteljskim obiteljima. Trideset udomiteljskih obitelji s područja središnje Hrvatske tako je akcijom Electroluxa i UNICEF-a dobilo prijeko potrebnu podršku u osiguravanju boljih životnih uvjeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Donacija tvrtke Electrolux i njezinih kupaca omogućila je sudjelovanje stručnjaka u daljnjem razvoju udomiteljstva za djecu u Hrvatskoj. Rezultat ovog uspješnog partnerstva je unaprjeđenje kvalitete udomiteljstva na nacionalnoj razini kroz suradnju s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo koji okuplja oko 300 obitelji iz cijele Hrvatske.

Kampanjom „Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj je velika stvar“ veliki je broj građana informiran o udomiteljstvu i njegovoj važnosti za odrastanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kupnjom Electroluxovih malih kućanskih aparata mnogo je obitelji dalo svoj doprinos kako bi one udomiteljske imale veće mogućnosti opremanja svojih domova i time osigurale visoku kvalitetu života djeci kojoj su pružili priliku za odrastanje u sretnom obiteljskom okruženju.

Primjerice, udomiteljske obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Ivancu i okolici opremljene su malim kućanskim aparatima i pećnicama te su im uređene prostorije udruge gdje djeca provode slobodno vrijeme u zajedničkom druženju, organiziraju rođendanske proslave i druženja.

Kampanju su podržale i brojne poznate osobe koje su se i same po prvi puta upoznale s izazovima i radostima udomiteljstva za djecu uz pomoć Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca. Popularna lica s ekrana Mario Valentić, Mirna Medaković, Nevena Rendeli i Hrvoje Kečkeš dobro su se zabavila družeći se s udomiteljskim obiteljima. Pod stručnim vodstvom vrhunskog chefa Branka Ognjenovića poznati su se okušali u zajedničkom spravljanju kruha, simbola zajedništva i obitelji.

Budući da je u travnju 2016. godine usvojen Plan razvoja udomiteljstva za djecu za razdoblje 2016. – 2017., UNICEF je uz podršku Electroluxa podržao programe edukacije i osnivanja udomiteljskih obitelji, što predstavlja važan korak u unaprjeđivanju ovog važnog društvenog servisa za najranjivije skupine djece. Plan donosi konkretne aktivnosti koje će poduzeti resorno ministarstvo kako bi se unaprijedila kvaliteta i rasprostranjenost udomiteljstva za djecu u Hrvatskoj.

„Electrolux i UNICEF srdačno zahvaljuju svim sudionicima ovih akcija i djeci koja su nam poslala svoje dopisnice pune ljubavi s porukama i crtežima o važnosti obitelji u životu. Drago nam je što smo imali priliku doprinijeti razvitku kvalitetnog udomiteljstva i sigurni smo da ćemo i ubuduće sudjelovati u ovakvim humanitarnim akcijama.“ – izjavio je Ivan Radnić, voditelj prodaje malih kućanskih aparata Electrolux.