El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj renomirana su i posljednjih godina iznimno cijenjena imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju – od sezonskih menija, uvođenja koncepata poslovnih ručkova, uvođenja španjolskog mliječnog odojka u ponudu do proširivanja koncepta i sada uvođenja sushija u svoju ponudu. Naime, El Toro je od jeseni svoj fokus stavio isključivo na hranu pa jesensko-zimski meni uz novitet sushija čine vrlo zanimljiva i ambiciozna jela.

No unatoč jačem fokusu na hranu, zabava u El Toru nije u  potpunosti ugašena već je konceptualno promijenjena, pa tako u El Toru možemo uživati u urbanom gastro entertainmentu – od srijede do subote večere prati DJ koji pušta lagani afro beat.

Što se tiče menija, El Toro je poznat po svojim sezonskim menijima u kojima koriste sezonske namirnice i koji su ljeti nešto laganiji, a zimi nešto jači, no ovaj put jela, kao i namirnice dolaze s bogatijom pričom. Naime, u jesensko-zimskom meniju je svoje mjesto našla i patka iz prašume Amazone, janjetina na kremi od cikle koja je pečena na kavi iz Kolumbije, ali i tradicionalno kubansko kućno jelo – pile koje je napravljeno s rižom i crnih grahom, začinjeno s puno agruma.

Najveća novost u El Toru svakako je uvođenje sushija u kartu. Sushi savršeno nadopunjuje El Torov koncept mjesta koje nudi zaista sve potrebno za ugodno večernje druženje ili vrhunski ručak. Sada na jednom mjestu možete uživati u vrhunskom sushiju, tacosima, raznim kreativnim jelima, ali i steakovima i sve to uz ugodnu atmosferu i urbanu glazbu.

U El Toru naglasak stavljaju na nikkei sushi, obzirom da je El Toro i dalje njeguje svoj južnoamerički koncept, a da je nikkei kuhinja kombinacija peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskom tehnikom, ovaj se sushi savršeno uklapa u El Torovu ponudu. Naravno, za one željne klasike, tu su i klasične hosomaki i uramaki rolice te odličan sashimi i nigiri na kojem najbolje dolazi do izražaja kvaliteta namirnice i ribe koja se poslužuje u El Toru. Za sushi je zaslužan chef Rene Cehman koji je svoju karijeru gradio u Timeu i Takenoku.

„U novom meniju koji prati osvježen koncept, iskombinirali smo neke tehnike i namirnice koje dolaze iz Južne Amerike i spojili ih u novu rapsodiju okusa i mirisa. Ove godine bi naglasio kako sam vrlo ponosan na svoj tim koji je osmislio jela. Naime, ovaj smo meni napravili tako da sam im ja zadao smjernice, okuse i dao namirnice, a od njih sam očekivao konkretna jela koja sam na kraju ispolirao i doveo do finalne razine. Tako da ovo što je dospjelo na kartu je u potpunosti timski rad“ rekao nam je chef Mario Mihelj.

Od novih predjela tu su tacos hobotnica s kukuruzom i povrćem, vege tacos s mangom i grahom, gusta juha od poriluka,  hrskave polpete od hobotnice s kremom od limuna i celera i kiselim povrćem i salata od marinirane ribe. Od glavnih jela na novom meniju se nalazi sous vide odrezak celera na žaru sa consomeom od celera i brunoiseom od granny smith jabuke, zatim već spomenuto kubansko pile , rolice od brancina s aromatičnim pireom od krumpira i bilja te marmeladom od cherry rajčice i zelenom chermoulom, dry aged pačja prsa s ghee maslacom, kečapom od gljiva, kraljevskim bukovačama, salsom od khaki jabuke i kremom od mladog špinata, zatim aromatični janjeći file pečen na žaru s hrskavim kukuruzom, šparogama i špinatom iz woka, na kremi od celera i limuna, tu je i španjolska calderata, odnosno pikantni brodet s kozicama i lignjama s pikantnom šalšom i kremom od kukuruza šećerca.

Osim novih atraktivnih jela i vrhunskog sushija, novitet u El toru je i veliki izbor vina na čaše, naime čak 95 posto karte može ići na čaše.

Sve to – novi meni, uvođenje sushija na meni, DJ od srijede do subote i veliki izbor vina na čaše, El Toro čini prvim odabirom za večernje ugodno druženje, ali i kvalitetan poslovni ručak.