Ovaj tjedan donosi novi session najboljih domaćih instrumentalista te koncert glazbenice SUN U. Prvi Hush! Party u Zagrebu obilježit će spektakularni nastup ekscentričnog umjetnika i DJ-a Patricka Masona.

Locco Motion Session, 21. 2.

Novu čaroliju nesputane svirke i dalje donose najbolji hrvatski instrumentalisti, a u ovom izdanju nastupaju u sastavu: Bruna Matić, Vojkan Jocić, Hrvoje Galler i Ivan Kapec.

Bruna Matić bubnjeve svira od svoje sedme godine, a studirala ih je u Grazu i Rotterdamu. Dobitnica je dviju nagrada, a surađivala je s nizom vrsnih jazz glazbenika i sastava iz Hrvatske i inozemstva, pa tako i s Jazz orkestrom HRT-a. Vojkan Jocić, jedan je od naših najboljih saksofonista, svira u nekoliko jazz ansambla od kojih treba istaknuti Chui, Big Band HRT-a i Zvjezdan Ružić Sextet.

Klavijaturist Hrvoje Galler počinje se zanimati za jazz već za vrijeme studija, a kroz suradnju s renomiranim glazbenicima te samostalnim proučavanjem jazz glazbe, prelazi i u predano bavljenje jazzom. Gitarista Ivana Kapeca, spiritusa movensa domaće impro scene, znamo po cijelom nizu hvaljenih instrumentalnih albuma, što svojih solističkih, što kroz sastave Capisconne i Trianguli zona.

event: www.facebook.com/events/701078168326634

SUN U – koncertna promocija albuma Beton, 23. 2.

Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U krajem prošle godine objavila je svoj dugoočekivani drugi studijski album “Beton”. Album je naišao na odlične reakcije, a po prvi puta pjesme će zaživjeti na pozornici 23. veljače u Petom Kupeu. Same pohvale publike i kritike SUN U dobila je za album koji je sama producirala, otpjevala, odsvirala sve instrumente, napravila aranžmane, pa čak i dizajn albuma. Opisuje ga kao mješavinu mainstream i underground elektro popa, plesnu glazbu s puno emocija i jakih beatova.

Za nastup u Petom Kupeu SUN U priprema pravi audiovizualni spektakl. Veliki video zid s 2D i 3D animacijama te golemi spiralni LED tunel omogućit će da svaka pjesma dobije svoje vizuale. Prije i poslije koncerta publiku će zabavljati DJ Rea.

event: www.facebook.com/events/1295064194675106

Hush! w/ Patrick Mason, Insolate, Phrasal, 24. 2.

Istinska osobnost koja se nimalo ne suzdržava – upravo to je gost prvog Hush! partyja u Zagrebu 24. veljače. Mnogo više od DJ-a, Patrick Mason je ekscentrični multidisciplinarni umjetnik, izvođač, dizajner i kreativni direktor. Svojim visoko energizirajućim live hibridnim setovima pali atmosferu po klubovima i festivalima od Brazila do Pariza..

Pun energije, angažiran i nezaobilazan, Patrick Mason utjelovljuje energiju berlinskog novog undergrounda. Mason je više od DJ-a, on je polarizirajuća ličnost koja ekstravagantnu vanjštinu vješto oživotvoruje glazbenim odabirom, a cjelokupan dojam nerijetko upotpunjava obradama pop pjesama koje su u međuvremenu postale njegov svojevrsni zaštitni znak.

Domaćini su mu rezidenti Husha – osječke techno uzdanice Insolate i Phrasal. Insolate je svjetski poznata DJ-ica, vlasnica etikete Out Of Place te pokretačica iznimno uspješnih koncepata partyja, dok mladi i talentirani DJ Phrasal sigurnim koracima već zauzima svoje mjesto na sceni.

event: www.facebook.com/events/5765304780257352

Ulaznice za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su online: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe