U petak, 19. srpnja u 21:00 sat svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo i vokalistica iznimnih glasovnih sposobnosti Jelena Milušić predstavljaju program s njihovog album „Lume“. Program sadrži ljubavne pjesme svijeta u ruhu suvremene harmonike. Svi prisutni imat će priliku uživati u obradama pjesama iz različitih krajeva svijeta i 5 autorskih brojeva inspiriranih rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 20.srpnja u 21:00 sat.

U nedjelju, 21. srpnja u 21:00 sat Scena AMADEO ima čast ugostiti Andreju, Rundeka & Ekipu, “Ftičeke” s programom Mura, Mura. Iako znamo da Rundek na koncertima voli pjevati međimursku narodnu “Ljubav se ne trži“, “Mura Mura“ nije samo ljubavno pismo Međimurju, nego su Andreja, Rundek i Ekipa dotakli tragiku “Marble Index” Nico, muzičke postupke Toma Waitsa u njegovoj avangardnoj fazi i južnjačku mistiku Dr. Johna dajući još jedan argument staroj tvrdnji da je glazba univerzalni jezik.

Od visokog prosjeka albuma odskaču “Vuprem oči” koja je više doom nego folk i zastrašujući devetominutni komad od naslovne pjesme koja i zaključuje ovu kolekciju i koja pokazuje koliko su se Rundek, Andreja i Ekipa u to dali bez ikakve fige u džepu. U slučaju kiše koncert će se održati u ponedjeljak, 22.07. u 21:00 sat.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranice www.ulaznice.hr.