Središnji događaj Biciklijade bila je vožnja biciklima oko škole po naselju Dugave. U vožnji na biciklima sudjelovalo je 545 učenika i njihovih roditelja, te učitelja škole. Biciklijadu su podržale gospođa Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i predstavnica iz udruge Lijepa naša.

U bicikliranju su sudjelovali gospođa Darinka Jug, stručna suradnica u Odjelu za turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša grada Zagreba i u ime gradonačelnika grada Zagreba gospodin Goran Kuprešan. Za  učenike, roditelje i ostale zainteresirane, unutar i oko škole bile su organizirane razne radionice i sportska događanja. Nakon završene vožnje biciklima učenici su se pridružili ponuđenim radionicama. Voditelji radionica i sportskih aktivnosti su bili nastavnici škole i partneri Parkour škola, Softball klub Novi Zagreb, La Zmayas, Prijatelji životinja, Tenis klub Movens i Zelena akcija koji su se pridružili Biciklijadi. Na navedenim je aktivnostima sudjelovalo oko 350 učenika i roditelja.

Učenica Ida Butković na svom štandu izložila je vlastite rukotvorine, narukvice, bedževe, ogrlice, a sakupljeni dobrovoljni prilog osigurat će pomoć Skloništu za životinje Dumovec. Neki  učitelji i učenici su na kreativno-humanitarnom štandu također izložili nakit i pisanice koje su nastale u suradnji učenika našeg Volonterskog kluba i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe sv. Ana, a sve u svrhu prikupljanja dobrovoljnog priloga za školski akvarij i terarij. Akcija „Sjedni na bic i uzmi igračku pa ju zamijeni za recikliranu navijačku!“ uspjela je sakupiti dovoljno igračaka za udrugu „Krugovi“ koja  brine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

U sklopu događanja „BICIKLIRAJ ZA PETicu“  koje organizira PETICA-igrom do zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora provedeno je natjecanje za učenike 4. razreda u različitim disciplinama. Na ovoj aktivnosti je sudjelovalo više od 70 učenika s roditeljima i učiteljicama. Sponzori Dukat Hrvatska, Biovega, Biker biciklistički magazin i Giant Hrvatska osigurali su osvježenja i iznenađenja za sudionike natjecanja. Organizirana je i radionica pripreme zdravih obroka za roditelje učenika škole.

Na odigranim nogometnim utakmicama između OŠ Frana Galovića i I. OŠ Dugave pobjednici su učenici sedmih i osmih razreda I. OŠ Dugave.

Projekt su podržali  I. OŠ Dugave, MUP – VI. policijska postaja, Crveni križ grada Zagreba, Dom zdravlja Dugave, Parkour škola, Softball klub Novi Zagreb, La Zmayas, Prijatelji životinja, Tenis klub Movens, PETICA, Zelena akcija, Franck, Aquaviva, Nivea, udruga Lijepa naša, Profil Klett, Školska knjiga i Knjižnica grada Zagreba Dugave te privatne osobe koje svojim dugogodišnjim djelovanjem rade na promicanju biciklizma.